IKM kjøper Acona_crop

Acona er svært komplementær til flere IKM selskaper

IKM kjøper ACONA AS

IKM Gruppen kjøper 100 % av aksjene i Acona AS og Acona Beta AS. Acona AS er en ledende aktør innen Well Management and Engineering, Environmental & HSEQ&Risk Services, Field Development og Consultancy Services. Selskapet har ca. 100 høyt kvalifiserte ansatte og er lokalisert i Stavanger og Oslo. Acona AS omsatte for ca. 260 millioner NOK i 2019.

«Acona er svært komplementær til flere IKM selskaper, spesielt vårt Subsea Engineering selskap IKM Ocean Design og IKM Consultants, et av Norges største konsulentselskaper. Her vil det være store samhandlingseffekter. Vi kan nå tilby våre kunder et enda bredere spekter av tjenester» sier divisjonsdirektør Arne Vervik.

«IKM kjenner Acona godt fra tidligere eierskap. Med dette oppkjøpet vil IKM forsterke sin posisjon i markedet, både nasjonalt og internasjonalt. Vi vil nå få en unik kompetanse tilført IKM. Vi ser frem til et nytt eierskap med mange svært dyktige medarbeidere ombord» sier konsernsjef Ståle Kyllingstad.

«Acona ser frem til å bli en del av et av Norges største service selskap innen energi sektoren. Sammen med IKM vil vi kunne utvikle tjenestene våre og levere større prosjekter og ekspandere våre markeder både i Norge og internasjonalt, og ikke minst kunne levere bredere leveranser til våre kunder» sier CEO Stig Hognestad.

Selskapet får navnet IKM Acona AS.

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...