IKM kjøper Acona_crop

Acona er svært komplementær til flere IKM selskaper

IKM kjøper ACONA AS

IKM Gruppen kjøper 100 % av aksjene i Acona AS og Acona Beta AS. Acona AS er en ledende aktør innen Well Management and Engineering, Environmental & HSEQ&Risk Services, Field Development og Consultancy Services. Selskapet har ca. 100 høyt kvalifiserte ansatte og er lokalisert i Stavanger og Oslo. Acona AS omsatte for ca. 260 millioner NOK i 2019.

«Acona er svært komplementær til flere IKM selskaper, spesielt vårt Subsea Engineering selskap IKM Ocean Design og IKM Consultants, et av Norges største konsulentselskaper. Her vil det være store samhandlingseffekter. Vi kan nå tilby våre kunder et enda bredere spekter av tjenester» sier divisjonsdirektør Arne Vervik.

«IKM kjenner Acona godt fra tidligere eierskap. Med dette oppkjøpet vil IKM forsterke sin posisjon i markedet, både nasjonalt og internasjonalt. Vi vil nå få en unik kompetanse tilført IKM. Vi ser frem til et nytt eierskap med mange svært dyktige medarbeidere ombord» sier konsernsjef Ståle Kyllingstad.

«Acona ser frem til å bli en del av et av Norges største service selskap innen energi sektoren. Sammen med IKM vil vi kunne utvikle tjenestene våre og levere større prosjekter og ekspandere våre markeder både i Norge og internasjonalt, og ikke minst kunne levere bredere leveranser til våre kunder» sier CEO Stig Hognestad.

Selskapet får navnet IKM Acona AS.

AuticNETIO-PowerPDU-4C-2020 crop

Prisgunstig fordelingsboks med energimåling og styring

Støtter 13 ulike protokoller som kan benyttes for måling og styring av uttatak

NETIO PowerPDU, som forhandles av Autic as, er smart fordelingsboks (PDU) med fire uttak som alle kan styres og måles individuelt. Enheten kan enkelt monteres i et 19’’ rack med tilhørende braketter. Monteringen krever ingen elektriker – både inntak og uttak er forsynt med standard FL kontakter.

les mer...
CEO_KUKA Nordic crop

Lederskifte for KUKA Nordic - digitalisering i fokus for den nye konsernsjefen

Det føles veldig inspirerende å lede selskapet i denne tiden

KUKA Nordic har gjort en utskiftning i stillingen som administrerende direktør. Tidligere salgssjef Joacim Lorentssontar et steg opp og tar over etter Jonas Glimdén - som igjen fortsetter innen KUKAs internasjonale organisasjon.

les mer...
EH_virtual_booth_1 crop

Besøk vår utstilling – rett fra din arbeidsplass

Den irtuelle stand er tilgjengelig døgnet rundt

Under denne pandemien er det svært begrenset hvor ofte vi kan møte noen ansikt til ansikt, og vi må unngå store folkegrupper. Dette har ført til at store handelsmesser og bransjebegivenheter har blitt avlyst i år. Endress+Hauser har derfor funnet en ny, fleksibel og informativ måte å bringe kundene nærmere produktene, løsningene og tjenestene på. En virtuell utstilling gjør det mulig.

les mer...
Siemens SW Four pillars of the Industrial IoT crop

Utnytte data for å kutt kostnader

Utnytte data for å kutte kostnader, forbedre ytelsen og øke produktiviteten

Den fjerde industrielle revolusjonen gjør produksjon raskere, smartere og slankere. Konseptet er kjent som Industry 4.0, og denne bølgen som går over fabrikkgulv, tar automatisering til et nytt nivå. Ved å bruke det industrielle tingenes internett (IoT) kan produsenter koble den fysiske verden med det digitale og ta full kontroll over systemer som aldri før.

les mer...