IKM gruppen_strategisk samarbeid med Rosenberg crop

Vil ta opp igjen satsingen i vindmarkedet gjennom selskapet IKM InWind

IKM investerer i offshorevind og inngår strategisk samarbeid med Rosenberg

IKM har valgt å investere i Flexifloat teknologien ved å kjøpe seg inn i teknologiselskapet Flexible Floating System AS. Selskapet har et konsept for offshore vind som skiller seg fra andre konsepter ved at også selve konstruksjonen vil bidra til å generere energi fra bølger. 

Investeringen er i tråd med vår strategi innen energi / fornybar og vi vil med dette ta opp igjen satsingen i vindmarkedet gjennom selskapet IKM InWind. «Vi er overbevist om at offshore vind er et område hvor IKM kan bidra med teknologi og løsninger for fremtiden. Vi har over de siste 30 årene opparbeidet oss en betydelig kompetanse innen design, konstruksjon og drift av marine konstruksjoner som er relevante for nettopp dette området!» uttaler Ståle Kyllingstad.

«Rosenberg har eksklusive rettigheter til å bruke Fleksifloat teknologien. Som en del av avtalen så inngår også IKM en samarbeidsavtale med Rosenberg Worley AS for å bistå Rosenberg i teknologiutviklingsfasen, samt på sikt også leveranser av aktuelle produkter og tjenester etter kommersialisering. –IKM og Rosenberg har i dag et godt samarbeid på flere områder. At dette nå også kan inkludere fornybare energikilder er veldig gledelig», sier daglig leder i Rosenberg Jan Narvestad.

Selve teknologien til havvindkonseptet Flexifloat er basert på å plassere 9 vindturbiner på et stort flytende fundament i stål. Fundamentet er 420 meter langt og 240 meter bred, og består av fleksible kuber i stål som lar konstruksjonen bevege seg på havet som et teppe. På denne måten spiller konstruksjonen på lag med kreftene i havet. Dette medfører mindre fundamentkostnader pr. turbin og en svært lovende kalkyle for konseptet forteller Knut Høiland som leder utviklingen av konseptet i Rosenberg.

«Konseptet er i tillegg egnet for å ta opp energi fra både bølger og sol. I sum bidrar dette til at konseptet blir veldig konkurransedyktig i det kommende marked for flytende havvind» avslutter Høiland.

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...
Pepperl milliard crop

Milepæl for Pepperl+Fuchs

2022 ble året selskapet rundet 1 Milliard Euro i omsetning. Akkurat i tide til julaften kunne styret i Pepperl+Fuchs konsernet kunngjøre gode nyheter på egne vegne: For første gang i sin 77-årige historie overskred Pepperl+Fuchs terskelen på én milliard euro i globalt årlig salg akkurat denne dagen.

les mer...