Smartest crop

Det er et bredt spekter av bedrifter som tidligere har vunnet prisen

Hvem blir Norges smarteste industribedrift 2022

Siden 2014 har Norsk Industri og Siemens kåret Norges smarteste industribedrift. I fjor ble en ny pris etablert; Spesialprisen. Spesialprisen skal fremme oppstart og innovasjonsbedrifter, mens Norges smarteste gjelder mer for etablerte selskaper. Også i år jaktes det på to vinnere. Alle kan nominere kandidater til de to prisene.

Siden 2014 har Norsk Industri og Siemens kåret Norges smarteste industribedrift. I fjor ble en ny pris etablert; Spesialprisen. Spesialprisen skal fremme oppstart og innovasjonsbedrifter, mens Norges smarteste gjelder mer for etablerte selskaper. Også i år jaktes det på to vinnere. Alle kan nominere kandidater til de to prisene.

Det er et bredt spekter av bedrifter som tidligere har vunnet prisen. Tronrud Engineering, Brunvoll og Norsk Gjenvinning er eksempler på bredden blant vinnerne.

Kandidater som nomineres må produsere varer. Tjenestebedrifter vil ikke bli vurdert. Videre skal virksomheten være lønnsom. Juryformann Torgeir Reve sier blant annet; - Bedriftene må ha demonstrert resultater i tøff internasjonal konkurranse, helst på eksportmarkedet. Suksess handler ikke bare om selv å bli best, men også om å gjøre andre gode. Samarbeid og kunnskapsdeling gir bedre resultater om bedrifter bidrar til å skape et sterkt industrielt miljø rundt seg.

Juryens kriterier er:

Juryen vurderer etter følgende hovedpunkter for prisen Norges smarteste industribedrift:

  • Produktivitet
  • Bærekraft, miljø og energieffektivitet
  • Innovasjon
  • Bruk av teknologi, digitalisering og kompetanseutvikling
  • Unikhet
  • Klyngevirksomhet
  • Markedseffekter

For Spesialprisen er det følgende kriterier juryen vurderer etter:

  • Unik forretningsidé
  • Teknologi og digitalisering
  • Fremmer bærekraft og det grønne skiftet

Påmeldingsfrist

Påmeldingsfrist for begge konkurransene er fredag 10. mars 2023. Juryen vil gå gjennom samtlige kandidater, og beslutte hvilke 3 industribedrifter som kvalifiserer seg til finalen i hver av prisene. Vinneren av Spesialprisen kåres på Facebook, mens Norges smarteste industribedrift blir kåret på Industrikonferansen 9. mai 2023.

Her er link til påmelding; https://www.smartindustri.no/arets-vinnerbedrift-2021/

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Autic Rød crop

Autic utvider staben og ansetter ny selger

Jan-Egil Røed er fra 1. mars 2023 ansatt som ny selger i Autic System AS! Dette vil styrke Autic sin salgskapasitet, og sette ytterligere fokus på både nye og eksisterende kundeforhold. Jan-Egil vil sammen med resten av teamet i Autic, tilby markedet og sine partnere innovative produkter innen både hardware og software for automasjon.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...
AMNYTT 2023 02 kolsj crop

AMNYTT 02 2023 er publisert

Digitalisering er ikke et mål, men er reise sier en ledende leverandør. Norsk Industri følger opp med en podkast om; Digitalisering griper i dag inn i hele verdikjeden, og nye produkter, markeder og forretningsområder utvikles. Ny teknologi påvirker også i stor grad markedsmodellene, og mange bedrifter satser betydelige midler i den tjenesteytende og digitale delen av sin virksomhet.

les mer...