Honeywell ONS crop

Utviklingen av løsningen er ledet fra Norge

Honeywell satser stort

Selv om Honeywell ikke er blant de største DCS leverandørene i Nordsjøen er leverandøren godt til stede. Selskapet har mer enn 30 års erfaring fra alle deler av olje og gass industrien.

Med om lag 100 installerte applikasjoner på rund regnet 50 plattformer er oljeselskapene på norsk sokkel godt kjent mede denne leverandøren. Mest interessant for det norske fagmiljøet er PCC (Production Control Center) som er et rammeverk for olje og gass applikasjoner. Utviklingen av denne løsningen er ledet fra Norge og mye utviklingsarbeid er utført her i landet. Er resultat av dette arbeidet er at Honeywells “Center of Excellence for Oil & Gas and Production Control” er plassert i Norge. Selvsagt vil denne plassering komme norske kunder til gode.

Dagens tradisjonelle DCS eller SAS prosjekter genererer store mengde engineeringstimer. Ved å ta i bruk verktøy som automatiserer mange av funksjonene i slike prosjekter kan det oppnås store besparelser. Løsningen som Honeywell kaller DSS (Distributed Server Architectur) er installert både på Statoils Valemon plattform og hos Lundin. Alle de nevnte systemene fra Honeywell utviklet for å kunne redusere engineeringstimer i alle faser av et prosjekt. I tillegg vil systemene støtte løsninger som er utviklet for å kunne reduserebemanningen i driftsfasen offshore. Å benytte slike løsninger er blant de viktigste tiltakene, som vurderes og delvis er iverksatt, for å bedre økonomien for gass- og oljefelt i Nordsjøen. Alle systemene fra Honeywell, inklusive styresystem, passer inn i strategien for integrerte operasjoner eller avanserte samarbeidsløsninger.

I Bergen er Honeywell i ferd med å bygge opp et eget servicesenter.  Per dato er det fem personer som er sysselsatt i dette senteret og innen utgangen av året er det planlagt at bemanningen er åtte personer. - Vi har etter mange års virksomhet tatt konsekvensen av at kunden ønsker nærhet, sier Seth Bergström som er ansvarlig for Honeywell virksomhet i Sverige og Danmark. Han jobber også med markedsaktiviteter i Norge. Målsettingen vår er klar, vi skal øke servicegraden. Og derved bli en foretrukket samarbeidspartner. I tillegg vil bemanningen ved hovedkontoret i Asker bli økt. Målsettingen er at antall ansatte skal økes fra dagen om lag 50 personer til 100 i løpet av forholdsvis kort tid. Honeywell i Norge er i positiv utvikling. I løpet av de siste tre årene er omsetningen tre doblet. I all hovedsak kommer den øke omsetningen fra oljerettet virksomhet.

Selv om hovedsatsingen er mot olje og gassindustrien er ikke landbasert virksomhet glemt bort. Borregård, Yara og INEOS er velkjent med Honeywells DCS systemer og applikasjoner.

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...