Workers with blueprints at oil refinery

Skal levere alt som er nødvendig av teknologi, prosesser og support

Honeywell har vunnet servicekontrakt for SAS på Edvard Grieg feltet

Honeywell Process Solutions (HPS) kunngjorde i går en flerårig avtale om å levere omfattende service og support til Lundin Norway, det raskest voksende utforskings- og utvinningsselskapet i Norge.

Raskt voksende olje- og gasselskap skriver kontrakt på serviceløsninger for å støtte utviklingen av Europas olje- og gasskjerne. Honeywells nye Assurance 360-program vil gjøre Lundin i stand til å oppnå kontinuerlig og optimal drift av automatiseringssystemene på Edvard Grieg-feltet i Utsirahøyden i den midtre delen av Nordsjøen.

I denne avtalen skal HPS levere alt som er nødvendig av teknologi, prosesser og support til Lundin i løpet av de neste fire årene, inkludert fornyelse av maskinvare, oppdatering og oppgradering av programvare og fjernsupport. Nøkkelindikatorer i kontrakten lar ledelsen i Lundin overvåke serviceleveransene, mens dedikert programstyring sikrer ett kontaktpunkt med ansvar for oppfylling av kontrakten.

"Et selskap som Lundin vil virkelig dra nytte av vårt Assurance 360-program," sier John Rudolph, visepresident og daglig leder av HPS avdeling Lifecycle Solutions and Services. "Det flytter ansvaret for løpende service, vedlikehold og oppgradering bort fra selskapet, slik at de kan fokusere på sin kjernevirksomhet, mens Honeywell fokuserer på de områdene der vi er eksperter, slik som kontroll- og sikkerhetssystemer og operatøropplæring."

Lundin Norway fokuserer på utforsking, utvikling og produksjon av olje og gass i Europas nest største oljeproduserende land.

"Denne kontrakten sementerer et tett partnerskap med Honeywell, som gir oss sikkerhet når det gjelder både kostnader og ytelsen til automatiseringssystemet på Edvard Grieg-feltet," sier Kari Nilsen, driftssjef hos Lundin Norway. "Siden Honeywell leverer all teknologi og alle de medarbeiderne som trengs, kan Lundin holde fast på sin slanke driftsstruktur, selv mens vi vokser og søker å utvikle eksisterende og nye muligheter videre."

Edvard Grieg-plattformen står på sjøbunnen i Nordsjøen og har et komplett prosesseringsanlegg. Honeywells teknologi på plattformen omfatter sikkerhets- og automatiseringssystemene, en simulator for operatøropplæring, en simulator for ingeniørarbeid, og kontrollsenter for produksjon.

Det forventes at produksjon fra plattformen skal starte i fjerde kvartal av 2015, og feltet er anslått til å inneholde 186 millioner oljefatekvivalenter. Brutto nivåproduksjon forventes å være 100,000 oljefatekvivalenter per dag.

Honeywells Assurance 360-program, et flerårig fleksibelt serviceprogram, sikrer resultatfokuserte løsninger og dermed mer lønnsom forretningsdrift. Under Assurance 360 Optima-kontrakten vil Honeywell være en tilstedeværende partner som tar fullt ansvar for å sikre at kontrollsystemet for prosessene leverer optimalt. Dette omfatter alt vedlikehold og alle oppgraderinger til den nyeste teknologien, og aktiv styring av systemet. Honeywells løsning gir kundene maksimalt utbytte på sine investeringer i automatisering og gir en mer lønnsom drift.

For ytterligere opplysninger om Honeywells livsløpsløsninger, besøk: www.honeywellprocess.com

 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.