PETER OBENAUS

Tilbyr flere nye sensorteknikker for farge, kontrast og luminescens

Høyytelsesensorer for spesielle bruksområder

Energistyringsselskapet Eaton lanserer sine nye E75/E76-serier med høyytelse fotoelektriske sensorer. Sensorer med feltjusterbar bakgrunnsavblending og betydelig utvidet sensorrekkevidde lanseres også for første gang.

Det som muliggjør dette er IntelliView-teknologien. Den tilbyr flere nye sensorteknikker for farge, kontrast og luminescens for spesielt krevende bruksområder hvor det behøves økt presisjon over store avstander og under utfordrende forhold. Den høye presisjonen i kombinasjon med forbedret bakgrunnsavblending gjør E75/76-sensorseriene til en fleksibel, høyytelse løsning for mange forskjellige bruksområder. På grunn av de få sensorfeilene hjelper enhetene til med å øke produktiviteten til maskiner og anlegg selv under de aller vanskeligste forhold.
 

Med E75/76-seriene lanserer Eaton en fotoelektrisk sensor med feltjusterbar bakgrunnsavblending. Den oppdager objekter nøyaktig på en avstand på opptil 190 cm og avblender samtidig for eksempel beholderkanter. I tillegg til det brede bruksområdet, skiller sensoren seg ut med sin enkle installasjon. Dette gjøre det mulig for brukere å sette enheten enkelt inn i produksjon og automatisk tilpasse den til de individuelle kravene som eksisterer på stedet.

Eaton har også utviklet laser avstandssensorer med økt sensordybde, spesielt for E75/E76 IntelliView-seriene. Disse avstandssensorene sender ut et signal fra 0 - 10 V som endres innenfor driftsområdet proporsjonelt til avstanden mellom fronten på sensoren og målet. Den integrerte klasse II laseren oppdager objekter på avstander mellom 0,3 og 4 m. I tillegg til analoge utganger kommer sensorene med to PNP-utganger som kan programmeres slik at de bryter ved de angitte avstandene.

Eatons serier E75/E76 av fotoelektriske sensorer deles inn i farge-, kontrast- og luminescenssensorer. Fargesensorene kommer med en ny algoritme som kalles «chromaticity plus intensity». Denne tilbyr økt følsomhet for fargetonevariasjoner og forbedrer differensieringen av gråskalatoner. Modusen «chromaticity plus intensity» anbefales for deteksjon av forskjellige farger på samme type materiale med en målsensorrekkevidde på 5 - 45 mm fra fronten på sensoren. Tre fargetoner kan programmeres som standard. En 8-pinns M12 mikrokontakt sikrer også analog signaloverføring. En versjon med en serieterminal (RS 485) tilbys også for ekstern kommunikasjon. Kontrastsensorene er på den andre side ideelle for deteksjon av gråskalaer (f.eks. posisjonsmerker) eller objekter i forskjellige farger, i tillegg til deteksjon av mål på avstander opptil 10 mm fra fronten på sensoren.

Takket være de innebygde utgangene kan de brytes i respons både til lys og mørke. Den 4-pinns M12 mikrokontakten som er integrert som standard forenkler også integreringen i eksisterende installasjoner. Objekter med reflekterende overlater eller luminescerte mål kan detekteres med E75/E76 luminescenssensoren på en avstand på 8 - 20 mm fra fronten på sensoren. Denne passer også både for lyse og mørke forhold. En brukervennlig konfigurasjonsrutine betyr at idriftsettelse og vedlikehold av både kontrast- og luminescenssensorene er enkelt. Brukere kan tilpasse enheten ideelt til sine bruksområder i løpet av kun tre trinn, dette sparer derved dyrbar tid under installasjonen og etterfølgende systemtilpasninger.

Eaton tilbyr et bredt utvalg av sensorer over hele verden for maksimal presisjon for så godt som alle bruksområder. I tillegg til mekaniske grensebrytere tilbyr sensorprodusenten omtrent 1000 forskjellige typer av induktive, fotoelektriske og kapasitive sensorer. Sensorene brukes i første rekke innenfor maskinbygging, emballasjeteknologi, næringsmiddelindustrien og materialbehandling.

Mer informasjon om Eaton kan du finne på www.eaton.eu

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...