Novotek Screen04 crop

Det er kun unormale situasjoner som skal trekke operatørens oppmerksomhet

High Performance HMI

"High Performance HMI" vil sette operatørene i stand til å oppdage unormale situasjoner raskere. Operatørene trenger bedre oversikt. De trenger informasjon, ikke masse data og animasjoner.

De siste 30 årene har HMI/SCADA utviklet seg fra mekaniske vegger til skjermer med høy oppløsning, ekstrem kontrast og skarpe farger. Samtidig har det kommet kraftige HMI designverktøy for å emulere 3D, animasjoner, skygger og alt annet fra spillindustrien. I mange tilfeller blir dette "tivolibilder" overlesset med data.

Bilder må designes med "situational awerness" i tankene. Det er kun unormale situasjoner som skal trekke operatørens oppmerksomhet.

GE HMI/SCADA - iFIX kommer med High Performace HMI objekter i sitt objektbibliotek. I iFIX bildet over er det tydelig hva som trekker vår oppmerksomhet.

Med High Performance HMI kan fantastiske resultater oppnås. En femdobling i avdekking av problemer før alarmer utløses er helt fantastisk. Endringen har ikke bare ført til kortere responstid, men også reduksjon i tiden som brukes på å løse problemet.

  • Avdekke unormale situasjoner før alarmer utløses = en femdobling
  • Suksessrate i håndtering av unormale situasjoner = 37 % over normalt
  • Tid for fullføring av oppgaver ved unormale situasjoner = 41 % reduksjon

Mer informasjon kan finnes på www.novotek.no

 

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...