HF Interiørgårdem 001 crop

I dag selger HF Danyko A/S produkter innenfor automasjon, kabel og merkesystem

HF DANYKO A/S 40 år i Norge

I 1974 ble DANYKO A/S. Etter hvert ønsket David Nybro å selge selskapet. I 1998 ble det solgt til et dansk konsern, Hans Følsgaard A/S og navnet endret til HF Danyko A/S.

David Nybro hadde vært hadde i bransjen i 8 år og hadde et stort ønske om å starte sitt eget firma i hans hjemby, Grimstad.
Firmaets strategi var å kjøpe produkter fra Europa og selge dette til kunder i Norge. Produkt utvalget bestod av givere, fotoceller, releer og kabel. I løpet av det første driftsåret oppnådde firmaet en omsetning på 0,8 mil. N.kr.

Firmaet vokste raskt, og i 1979 flyttet Danyko inn i egne lokaler på 350m² fordelt på kontor og lager.
I 1993 ble disse lokalene for små, og det ble bygget helt nytt bygg på 3000m². Firmaet hadde da 16 ansatte, og hadde fordelt produktene inn i 4 grupper.
Automasjon, Installasjon, Kabel og Strekkodelesere.
Hans Følsgaard A/S hadde agenturer i Danmark fra de samme produsentene som Danyko A/S hadde i Norge innen Automasjon og Kabel.
Produktene som tilhørte avdelingene installasjon og strekkodelesere var ikke en del av produktsortimentet hos Hans Følsgaard A/S, og det ble derfor besluttet å selge dette ut av Danyko A/S.

Danyko A/S ble samtidig endret til HF Danyko A/S.
HF Danyko A/S fortsatte med salg og lager i Norge av automasjonsprodukter og kabel frem til 1.januar 2008. Da ble det besluttet å legge ned lageret i Norge, og flytte dette til et hovedlager i København. Dette ble da et lager for alt salg av produkter i Norge, Danmark og Sverige. Denne omleggingen gjorde at de norske kundene fikk en bedre service, i og med at de da fikk tilgang til et mye større produktsortiment.
Samtidig med at lageret i Norge ble lagt ned, flyttet de ansatte inn i nye og trivelige kontorlokaler ved havnen i Grimstad.
I 2010 ble produktsortimentet til HF Danyko A/S igjen utvidet. Denne gangen med merkesystemer for kabel og apparater. Det ble da opprette en egen gruppe på disse produktene.

I dag selger HF Danyko A/S produkter innenfor automasjon, kabel og merkesystem, og passerte i 2013 for første gang en omsetning på over 50 mill. kr.
Hovedmålet til HF Danyko er å være kundens tekniske sparringspartner, og våre ansatte trives best når det settes store krav til kreative og lønnsomme løsninger hos våre kunder.

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.