Phoenix complet crop

Applikasjoner innen maskinteknikk, prosessindustri, bygningsautomatisering

Helhetlige automasjonsskapløsninger for samtlige industrier

Automasjonsskapløsningene i serien Complete line fra Phoenix Contact gir tids- og kostnadsbesparelser ved montering, idriftsetting og vedlikehold av automasjonsskap. Standardiseringen av tilkoblingsteknikk, tilbehør, design og haptikk tilrettelegger for særdeles enkel håndtering og installering.

Den omfattende produktporteføljen omfatter varianter for de spesielle kravene i forskjellige industrier, som prosessteknikk, generering, fordeling og lagring av energi eller bygningsautomatisering.

Alle Complete line-produkter har push-in-tilkoblingsteknikk. Dermed kobles komplette applikasjoner opp raskt og uten bruk av verktøy. Det standardiserte tilbehøret for lasking, merking og testing reduserer arbeidet både i produksjonen og innen logistikk.

De helhetlige produktløsningene står for applikasjoner innen maskinteknikk, prosessindustri, bygningsautomatisering, for energisektoren eller ladeinfrastrukturen. De omfatter ikke bare maskinvaren, men har også tilpassede programvareprodukter, rådgivningstjenester og skalerbare produksjonssystemer for automasjonsskapbygging. Slik tilrettelegger systemet for en helhetlig optimalisering av prosessene, og forenkler alle arbeidstrinn fra Engineering og anskaffelse og helt til installering og drift av anleggene.

Freyr CQP 2 (1) crop

Automasjon og digitale tvillinger gir superrasjonell batteriproduksjon

Siemens og FREYR kunngjorde på Hannover-messen et strategisk partnerskap for bærekraftig batteriproduksjon med bruk av automatiserings- og digitaliserings teknologi. Selskapene vil forene krefter gjennom hele prosessen fra batteridesign til automatisering av produksjonslinjene.

les mer...
Atea Thomas Tømmernes crop

Norske virksomheter er dårlig forberedt på nettkriminalitet

Største utfordringene handler om manglende kompetanse og investeringer

En fersk undersøkelse gjennomført av Kantar på vegne av Atea viser at norske virksomheter er lite forberedt på det stadig mer komplekse digitale trusselbildet. Tre av fire norske virksomheter sier de ikke vil eller har planer om å øke it-sikkerhetsinvesteringene i året som kommer.

les mer...
Roar Søvik crop

Innomotics – Lansering av en ny ledende motor og store drifter selskap

I Norge og Norden er det Roar Søvik som vil lede virksomheten

Et nytt, ledende selskap for motorer og store drivenheter skal hete Innomotics. Under dette navnet kombinerer Siemens sine forretningsaktiviteter innen lav- til høyspenningsmotorer, girmotorer, mellomspenningsomformere og motorspindler.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...