ABB-Håland-crop

Kan tilby omfattende pakkeløsninger innen instrumentering, deteksjon og ventiler

Håland Instrumentering AS blir distributør for ABB

Håland Instrumentering AS har inngått en samarbeidsavtale om salg av ABBs prosessinstrumenter og blir deres lokale distributør. Dagens markedsituasjon innenfor olje- og gassmarkedet er utfordrende og oljeselskapene etterspør flere aktører som kan tilby komplette tjenester.

- Avtalen gjør at vi kan tilby omfattende pakkeløsninger innen instrumentering, deteksjon, aktuatorer og ventiler, sier Tore Hermansen, daglig leder hos Håland Instrumentering.

ABB er et ledende globalt teknologiselskap innen kraft og automasjon, som gjør det mulig for kundene innen energi, industri og transport og infrastruktur å øke produktiviteten samtidig som man reduserer miljøpåvirkningen.

- Vi er godt fornøyd med at Håland Instrumentering ved Stavanger blir vår samarbeidsparter og kan tilby ABBs prosessinstrumenter, spesielt til modifikasjonsmarkedet. Vi styrker med dette vår lokale tilstedeværelse. Det betyr økt servicegrad for våre kunder i området. Vår nye distributør har sertifisert kompetanse på våre produkter, sier Elling Nygaard, ansvarlig for avtalen hos ABB.

Synergien i et slikt samarbeid betyr at Håland Instrumentering får et produktspekter som blant annet omfatter måling av trykk, temperatur, nivå og mengde, deteksjon av brann og gass, samt aktuatorer og et stort ventilutvalg.

- Dette gir oss mulighet til å tilby komplette leveranser til norske og internasjonale prosjekter, både offshore og landbasert industri. Samlet vil vi styrke vår posisjon i markedet og tilføre mer kapasitet og konkurransekraft til kommende prosjekter, forteller Tore Hermansen hos Håland Instrumentering.

Allerede personer på opplæring, så man er operativ fra første dag.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.