Goodtech Eilif korrigert

Overtakelse er avtalt å finne sted den 1. februar 2016.

Goodtech Products har fått nye eiere

Goodtech ASA eier samtlige aksjer i Goodtech Industry Holding AS («GIH»). GIH har i dag inngått avtale med det det svenske selskapet Addtech Nordic AB («Addtech») om salg av samtlige aksjer i GIHs heleide datterselskap Goodtech Products AS.

Administrerende direktør i Goodtech Products Eiliv Elvebakk har følgende kommentar: Dette er en gledens dag og en viktig brikke for vår videre satsning er på plass,. Med Addtech som en sterk og langsiktig eier og Rockwell Automation i spiss for våre leverandører er vi klare for nye eventyr sammen med våre kunder.

Jeg vil benytte anledningen til å takke Goodtech for mange gode år sammen, vi har utviklet oss mye som selskap i den tiden vi har vært i Goodtech konsernet. Personlig vil jeg rette en spesiell takk til Veroslav Sedlak og Arve Teie. Veroslav har vært med fra starten (da under navnet Triple-S) som grunder og langsiktig industriell eier, Arve ledet og utviklet selskapet med stødig hånd i 20 år. Begge har vært og er forbilder og inspiratorer for meg og mange andre, sier Elvebakk.

Nå begynner vi på et nytt kapittel i selskapets historie, det føles da veldig riktig å ta tilbake vårt gamle navn, Triple-S, det gir en god link til vår historie samtidig som vi retter blikket sultent fremover. Navneskiftet vil sannsynligvis skje før sommerferien, avslutter en optimistisk Elvebakk.

Addtech er et selskap i teknikk-konsernet Addtech som tilfører både teknisk og økonomisk merverdi i leddet mellom produsenter og kunder. Addtech-konsernet er engasjert innen utvalgte nisjer på markedet for høyteknologiske produkter og løsninger. Kundene er hovedsakelig innen industriproduksjon og offentlig sektor. Addtech-konsernet har ca. 2 200 ansatte i et hundretalls datterselskaper som drives under egne varemerker. Konsernet har en årlig omsetning på ca. 7 milliarder SEK og er notert på NASDAQ OMX Stockholm.

Kjøpesummen for samtlige aksjer i Goodtech Products er avtalt til ca. NOK 28 millioner, hensyntatt justering for netto gjeld. Kjøpesummen skal i tillegg justeres krone for krone dersom egenkapitalen i Goodtech Products per dato for overtakelse avviker fra NOK 13,7 millioner. Per 31.12.2015 var egenkapitalen NOK 12,3 millioner.

NOK 22 millioner av kjøpesummen skal betales kontant på dato for overtakelse. Resterende beløp skal gjøres opp når regnskapet for Goodtech Products per overtakelsesdato er ferdig utarbeidet.

Kjøpesummen skal finansieres gjennom Addtechs egne midler.

Overtakelse er avtalt å finne sted den 1. februar 2016.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon.