Aker Solutions Verdal Goodtech crop

Hoveddelen av kommende investeringer vil være på selskapets norske verft

Goodtech og Aker Solutions fortsetter transformasjonen i Verdal

Goodtech informerte 10. mai 2023 om samarbeidet med Aker Solutions Verdal, hvor deres prefabrikasjon av komponenter til store stålkonstruksjoner skal transformeres gjennom moderne robotiserings- og digitaliseringsteknologi. Prosjektet er banebrytende og utnytter tilgjengelig teknologi og kompetanse i prosessen med å automatisere produksjonslinjene.

Omfanget av prosjektet da samarbeidet først ble rapportert i mai 2023 var avgrenset til 100 MNOK, og prosjektet er nå over i neste fase. I den forbindelse har Aker Solutions og Goodtech inngått en kontrakt på om lag 300 MNOK som inkluderer de ~100 MNOK som allerede er børsmeldt.

«I dette prosjektet bygger Aker Solutions et verdensledende produksjonsanlegg lokalt på Verdal. Goodtech er involvert i flere slike prosjekt, hvor kundene våre utvider og digitaliserer produksjon i Norden, istedenfor å kjøpe ferdigproduserte produkter fra utlandet. Et slikt skifte reduserer fotavtrykket fra transport drastisk, samtidig som vi bidrar til å øke konkurransekraft for lokal industri», kommenterer konsernsjef i Goodtech, Margrethe Hauge.

Prosjektet ble igangsatt i forbindelse med at Aker Solutions i desember 2022 ble tildelt nye feltutbyggingskontrakter for Aker BP.

«Hoveddelen av kommende investeringer vil være på selskapets norske verft, for å oppgradere fasilitetene og forbedre fremtidig aktivitet. På Aker Solutions’ verft i Verdal, vil selskapet investere i en robotisert og automatisert produksjonslinje for å sikre gjennomføring og fremdrift av disse viktige prosjektene gjennom forbedret produktivitet og HSSE», har Aker Solutions tidligere kommentert i en egen pressemelding.

Majoriteten av prosjektet skal leveres i H1 2024, og vil trekke på Goodtech sin ledendekompetanse innenfor prosjektledelse, programmering, industriell IT, mekanisk, robotisering og automatisering, for å sikre at selvkjørende kjøretøy (AGV), roboter, scanning, IT- og automasjonsarkitektur (OT) og softwareapplikasjoner er integrert og koordinert for optimal produksjon.

 

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.