Aker Solutions Verdal Goodtech crop

Hoveddelen av kommende investeringer vil være på selskapets norske verft

Goodtech og Aker Solutions fortsetter transformasjonen i Verdal

Goodtech informerte 10. mai 2023 om samarbeidet med Aker Solutions Verdal, hvor deres prefabrikasjon av komponenter til store stålkonstruksjoner skal transformeres gjennom moderne robotiserings- og digitaliseringsteknologi. Prosjektet er banebrytende og utnytter tilgjengelig teknologi og kompetanse i prosessen med å automatisere produksjonslinjene.

Omfanget av prosjektet da samarbeidet først ble rapportert i mai 2023 var avgrenset til 100 MNOK, og prosjektet er nå over i neste fase. I den forbindelse har Aker Solutions og Goodtech inngått en kontrakt på om lag 300 MNOK som inkluderer de ~100 MNOK som allerede er børsmeldt.

«I dette prosjektet bygger Aker Solutions et verdensledende produksjonsanlegg lokalt på Verdal. Goodtech er involvert i flere slike prosjekt, hvor kundene våre utvider og digitaliserer produksjon i Norden, istedenfor å kjøpe ferdigproduserte produkter fra utlandet. Et slikt skifte reduserer fotavtrykket fra transport drastisk, samtidig som vi bidrar til å øke konkurransekraft for lokal industri», kommenterer konsernsjef i Goodtech, Margrethe Hauge.

Prosjektet ble igangsatt i forbindelse med at Aker Solutions i desember 2022 ble tildelt nye feltutbyggingskontrakter for Aker BP.

«Hoveddelen av kommende investeringer vil være på selskapets norske verft, for å oppgradere fasilitetene og forbedre fremtidig aktivitet. På Aker Solutions’ verft i Verdal, vil selskapet investere i en robotisert og automatisert produksjonslinje for å sikre gjennomføring og fremdrift av disse viktige prosjektene gjennom forbedret produktivitet og HSSE», har Aker Solutions tidligere kommentert i en egen pressemelding.

Majoriteten av prosjektet skal leveres i H1 2024, og vil trekke på Goodtech sin ledendekompetanse innenfor prosjektledelse, programmering, industriell IT, mekanisk, robotisering og automatisering, for å sikre at selvkjørende kjøretøy (AGV), roboter, scanning, IT- og automasjonsarkitektur (OT) og softwareapplikasjoner er integrert og koordinert for optimal produksjon.

 

Kotek XL_Prime_fam crop

Horner XL Prime betjenings- og styringssystemer

Kombinerer PLS, operatørgrensesnitt, I/O og nettverk i en integrert alt-i-ett-en

Horner XL-Prime, som forhandles av Kotek AS, benyttes til styring og automatisering av små og mellomstore maskiner.  Berøringsskjermene i XL Prime-serien er det nyeste tilskuddet til Horner Automations neste generasjons OCS-produktserie.

Pepperl_Einlagenscanner crop

Gir raske og presise målinger

En videreutvikling av den klassiske time-of-flight-teknologien

Pepperl+Fuchs tilbyr en ny LiDAR-sensor med en skannehastighet på hele 100 Hz – ideell for høyhastighetsapplikasjoner. R2300, som er en enstråleskanner, oppnår denne eksepsjonelt høye skannehastigheten ved å skanne på kun ett plan. Sensoren tilbyr den samme kombinasjonen av høy ytelse og kostnadseffektivitet som kjennetegner flerlagsskannere i R2300-serien. 

Untitled design - 1

Er AI relevant for prosessindustrien?

Og hvordan spiller no-code AI en rolle på veien til suksess? Prosessindustrien står overfor utfordringer som påvirker vekst og lønnsomhet. Utfordringene inkluderer økende energikostnader, økt konkurranse, og strenge regulatoriske krav. Det er tydelig for mange industrielle selskaper at de må finne nye måter å optimalisere prosessene og forbedre effektiviteten for å fortsette være konkurransedyktige. 

Focus on crop

Focus-1 levers nå i eksplosjonssikker utførelse

Ventilhuset til Focus 1 ble optimalisert for å gi best mulig løsning

Produsentene av verdens første autonome reguleringsventil, Krohne Instumentation og Samson, utvider produktporteføljen.  Nå er ventil tilgjengelig i EX utførelse.