Goodtech Packaging TrakSYS crop

TrakSYSTMpasser derfor godt inn i vår portefølje av smarte løsninger

Goodtech fortsetter å drive frem neste generasjons konkurransekraft til det nordiske markedet

Goodtech har lang erfaring som et av Nordens ledende kompetansehus for industriell automatisering, robotisering og digitalisering, og jobber aktivt med verdifulle partnere i hele verdikjeden for å ekspandere den markedsposisjonen.

Som et ledd i konsernets kompetanse på MES-systemer er vi derfor stolte av å kunne presentere Parsec Automation Corp. som strategisk partner med deres TrakSYSTM MES-platform.

MES er bindeleddet mellom maskiner og annen fysisk operasjonell produksjonsvirksomhet, og det digitale. Produksjonsbedrifters data- og operasjonsstyring samles på én plass – fra datainnsamling, produksjonsplanlegging, og utstyrseffektivitet (OEE), til kvalitetshåndtering og sluttføring. MES åpner på den måten for kontinuerlig overvåkning, sporing, dokumentering og kontroll av produksjonsprosessen – fra inputfaktor og råvare til salgbart produkt. MES blir på den måten også bindeleddet mot kundens ERP-system og digitale analyseflate, som får kontinuerlig innsikt i detaljene ute i produksjonen, uansett lokasjon eller digital modenhet.

Siden første leveranse til aluminiums- og fiskeforbransjene i 1996 har Goodtech både utviklet og levert egne MES-systemer for nordisk industri. På samme måte som med konsernets strategi innenfor andre systemer som SCADA; hvor markedets ledende plattformer og kundens ønskede løsning skal kunne leveres uavhengig av utvikler, har Goodtech valgt å videreutvikle sitt tilbud sammen med markedets beste partnere på området.

Dette er i tråd med FN sitt bærekraftsmål nummer 17 som står spesielt sentralt i Goodtech sin strategiske re-posisjonering, hvor spissing av egen kjernekompetanse – komplettert av sterke løsningspartnere, er et nøkkelkriterium for å kunne fortsette å levere konkurransekraft til våre kunder. Konsernsjef Margrethe Hauge i Goodtech ASA kommenterer: “Goodtech tilbyr innovative løsninger på noen av de mest utfordrende problemene industrien hver dag håndterer. Våre kunder etterspør systemer som kan håndtere, prosessere, gi tilgang til og presentere sanntidsdata som beslutningsgrunnlag for alle typer industri. TrakSYSTMpasser derfor godt inn i vår portefølje av smarte løsninger for nordisk industri, og vi er veldig glade for å presentere TrakSYS som del av vårt tilbud om økt konkurransekraft til å våre kunder”.

Til å lede arbeidet med kompetansebygging og utvikling i TrakSYS-platformen i Goodtech er en av konsernets ledende automasjonsingeniører og tidligere regionsdirektør Håkon Langdal hentet inn for å lede satsningen og samarbeidet:

“TrakSYSTM er en svært annerkjent industriløsning internasjonalt, og er neste generasjons MES-system designet for å gi industribedrifter tilgang til sanntidsdata om alle sine operasjoner. Funksjonaliteten er modulbasert og åpner for at Goodtech kan løse industribedrifters effektiviseringsbehov i den takten behovene oppstår”, kommenterer Langdal.

 

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...