Goodtech Packaging TrakSYS crop

TrakSYSTMpasser derfor godt inn i vår portefølje av smarte løsninger

Goodtech fortsetter å drive frem neste generasjons konkurransekraft til det nordiske markedet

Goodtech har lang erfaring som et av Nordens ledende kompetansehus for industriell automatisering, robotisering og digitalisering, og jobber aktivt med verdifulle partnere i hele verdikjeden for å ekspandere den markedsposisjonen.

Som et ledd i konsernets kompetanse på MES-systemer er vi derfor stolte av å kunne presentere Parsec Automation Corp. som strategisk partner med deres TrakSYSTM MES-platform.

MES er bindeleddet mellom maskiner og annen fysisk operasjonell produksjonsvirksomhet, og det digitale. Produksjonsbedrifters data- og operasjonsstyring samles på én plass – fra datainnsamling, produksjonsplanlegging, og utstyrseffektivitet (OEE), til kvalitetshåndtering og sluttføring. MES åpner på den måten for kontinuerlig overvåkning, sporing, dokumentering og kontroll av produksjonsprosessen – fra inputfaktor og råvare til salgbart produkt. MES blir på den måten også bindeleddet mot kundens ERP-system og digitale analyseflate, som får kontinuerlig innsikt i detaljene ute i produksjonen, uansett lokasjon eller digital modenhet.

Siden første leveranse til aluminiums- og fiskeforbransjene i 1996 har Goodtech både utviklet og levert egne MES-systemer for nordisk industri. På samme måte som med konsernets strategi innenfor andre systemer som SCADA; hvor markedets ledende plattformer og kundens ønskede løsning skal kunne leveres uavhengig av utvikler, har Goodtech valgt å videreutvikle sitt tilbud sammen med markedets beste partnere på området.

Dette er i tråd med FN sitt bærekraftsmål nummer 17 som står spesielt sentralt i Goodtech sin strategiske re-posisjonering, hvor spissing av egen kjernekompetanse – komplettert av sterke løsningspartnere, er et nøkkelkriterium for å kunne fortsette å levere konkurransekraft til våre kunder. Konsernsjef Margrethe Hauge i Goodtech ASA kommenterer: “Goodtech tilbyr innovative løsninger på noen av de mest utfordrende problemene industrien hver dag håndterer. Våre kunder etterspør systemer som kan håndtere, prosessere, gi tilgang til og presentere sanntidsdata som beslutningsgrunnlag for alle typer industri. TrakSYSTMpasser derfor godt inn i vår portefølje av smarte løsninger for nordisk industri, og vi er veldig glade for å presentere TrakSYS som del av vårt tilbud om økt konkurransekraft til å våre kunder”.

Til å lede arbeidet med kompetansebygging og utvikling i TrakSYS-platformen i Goodtech er en av konsernets ledende automasjonsingeniører og tidligere regionsdirektør Håkon Langdal hentet inn for å lede satsningen og samarbeidet:

“TrakSYSTM er en svært annerkjent industriløsning internasjonalt, og er neste generasjons MES-system designet for å gi industribedrifter tilgang til sanntidsdata om alle sine operasjoner. Funksjonaliteten er modulbasert og åpner for at Goodtech kan løse industribedrifters effektiviseringsbehov i den takten behovene oppstår”, kommenterer Langdal.

 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener. 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

les mer...