zinus-autonomus crop

Fartøyene inngår i Shells bærekraftprogram

Gjennombrudd i det asiatiske markedet

Den helautomatiske ladeløsningen til Zinus skal sørge for helelektrisk og bærekraftig sjøtransport av arbeidere som skal til og fra Shell Energy and Chemicals Park i Singapore. – En viktig milepæl, sier Endre Eidsvik, daglig leder i Zinus.

Zinus sikret nylig kontrakt med Penguin Shipyard International i Singapore på levering av en helautomatisk ladeløsning til tre helelektriske passasjerkatamaraner som verftet bygger for Shell. Ordren omfatter tre ladetårn for montering på land, og seks enheter for mottak av ladeplugg som installeres om bord på fartøyene. Å koble hurtigbåtene til strømforsyningen tar bare rundt 20 sekunder, og systemet kan levere en strømstyrke på hele 4400 ampere.
– Dette er en svært viktig ordre for Zinus, og vi er veldig glade for avtalen med anerkjente Penguin Shipyard. Kontrakten markerer gjennombruddet vårt i Asia, og er en sentral milepæl som befester vår posisjon også internasjonalt. Vi ser på Singapore som et svært interessant marked i kraft av det store fokuset de har på miljø og bærekraft, sier Endre Eidsvik, daglig leder i Zinus.
 
Fleksibilitet og fotavtrykk ble avgjørende
De tre hurtigbåtene skal frakte arbeidere til og fra Shell Energy and Chemicals Park på øya Pulau Bukom like utenfor Singapore. Fartøyene inngår i Shells bærekraftprogram, og ifølge energiselskapet blir dette den første helelektriske hurtigbåtruten i Singapore og den første for Shell globalt. Zinus skal levere de tre ladetårnene og seks ladetilkoblingene til verftet i oktober i år. De tre passasjerkatamaranene skal settes i drift i løpet av første halvår 2023.
Eidsvik forteller at Zinus har jobbet sammen med et team fra Penguin siden høsten 2021, for å finne den beste ladeløsningen til hurtigbåtene. Til slutt var det fleksibiliteten og det minimale fotavtrykket til Zinus-systemet som ble avgjørende for leverandørvalget til kunden.


– Godt samarbeid
Penguin Shipyard er en del av Penguin International Limited, et børsnotert singaporsk selskap som designer, bygger, eier og opererer høyhastighetsfartøy i aluminium gjennom en gruppe heleide, integrerte datterselskaper. Det er også Penguin som skal stå for driften av de tre passasjerkatamaranene på ruten mellom Singapore og Pulau Bukom.
– Vi har hatt et godt samarbeid med Penguin i tilbudsfasen, og ser frem til videre samarbeid gjennom leveransefasen og i eventuelle nye prosjekter i framtiden, uttaler Eidsvik.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.