IKM Michell_OpriPEAK TDL600 crop

Utnytte siste utviklingen inne laserspektroskopi

Fuktighetsanalysator med enestående nøyaktighet

IKM Instrutek AS presenterer Michell Instruments nye generasjons fuktighetsanalysator for naturgass med enestående nøyaktighet - OptiPeak TDL600

Ved å ta i bruk tunable diode laser spectroscopi (TDLAS) teknologien, tilbyr analysatoren en svært god nøyaktighet med en nedre deteksjonsgrense på mindre enn 1ppmV. Selv om TDLAS teknologien har vært i bruk en stund, har OPtiPeak TDL600 - som den første i en ny generasjon - overvunnet de begrensningene som eldre modeller har, sier Salgsingeniør Bente Sletholt.
 

Fordi TDLAS fuktighetsanalysatorer registrerer hvordan molekyler reagerer på lys med bestemte bølgelengder, vil komposisjonsendringer i bakgrunnsgassen normalt kreve at analysatoren justeres for å kunne opprettholde nøyaktigheten. Michell’s forskningsavdeling har utviklet Dynamic Methane Compensation System(D-MET) for å løse dette. Med D-met kan OptiPeak TDL600 gi pålitelige fuktighetsmålinger i naturgass, selv med varierende bakgrunnsgass (f.eks. blandet gass fra flere felt, med bio-metan eller fordampet LNG) uten behov for manuelle endringer av korreksjonsfaktorer. Analysatoren oppfyller de nye lovbestemte kravene som stilles ang. tilsetning av bio-metan i gassfordelingsnett.
 

Ved å utnytte den siste utviklingen inne laserspektroskopi, kan OptiPeak TDL600 tilby en svært god nøyaktighet for hver prosessanalysator på ±1 % av avlest verdi eller 1ppmV. En nedre deteksjonsgrens på 1ppmV, gjør analysatoren til det mest sensitive instrumentet i sin klasse og en av de mest pålitelige. Michell har utviklet et system for låsing av laseren til de riktige signalene ved å overvåke absorbsjonstoppenes optiske profil. I eksisterende TDLAS modeller resulterer Laserdift normalt i redusert følsomhet.
 

The OptiPeak TDL600 gir rask respons fordi den optiske måleteknologien er kontakt fri.
Dette betyr at det ikke er noen tidskonstanter - avlesningene kan skje umiddelbart. I tillegg til at ingen av de følsomme komponentene utsettes for prøvegassen, noe som beskytter dem mot aggressive komponenter og skadelige forurensninger.

Analysatoren har sporbar kalibrering mot NPL(UK) og NIST(US) og sertifisering for bruk i eksplosjonsfarlige områder med ATEX, IECEx, cMETus og TC TR Ex.

For mer informasjon se: http://www.ikm.no/ikm-instrutek

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.