Leo Fuchs Pictures

Schneider Electric har utnyttet potensialet i ”Internet of Things”-teknologien

Fremtidens frekvensomformer er smart og nettilkoblet

Schneider Electrics nylanserte frekvensomformer, Altivar Process, er unik i sitt slag. Smart teknologi bidrar til enklere prosesseffektivisering, service og vedlikehold.

En vesentlig del av fremtidens smarte industrinettverk
- Schneider Electric har utnyttet potensialet i ”Internet of Things”-teknologien for å utvikle sin nye frekvensomformer-serie Altivar Process, med innebygget intelligens og åpen kommunikasjonbasert på Ethernet. Den største fordelen med denne frekvensomformer-serien er at den reduserer nedetid, vedlikeholdsutgifter og energiforbruk, forklarer Said Amiri, Marketing Manager Industry i Schneider Electric. Altivar Process har et bredt bruksområde og er lett å integrere med mange ulike applikasjoner, også de som krever høy ytelse.

- Det som er spesielt med Altivar Process er at intelligensen ligger i applikasjonen istedenfor å avgrenses til en sentral kontroller, påpeker Amiri. Frekvensomformeren kan brukes frittstående og i systemløsninger.

 

Sanntidsdata = bedre lønnsomhet
- Ved å skanne en QR-kode på omformeren får driftsansvarlig tilgang til relevant driftsinformasjon, fortsetter Amiri.Med sanntidsdata presentert på en lett forståelig måte, kan prosesser effektiviseres samtidig som energiforbruket i produksjonen reduseres. Ytelsesdataene fra Altivar Process kan ved analyse gi grunnlag for effektiviseringsanbefalinger til driftspersonalet, økt ytelse og lønnsomhet.

Enklere vedlikehold
Sanntidsdata om anleggets ytelse kan bidra til å forebygge og identifisere potensielle drifts- og vedlikeholdsproblemer. Ved nedetid får driftspersonalet adgang til viktig vedlikeholdsinformasjon via omformerens display eller gjennom den innebygde webserveren. Siden omformeren er modulbasert og delene standardiserte, byttes komponentene enkelt ut ved behov.

Spesielt aktuelt for Norge
Den nye serien Altivar Process er spesielt tilpasset løfteapplikasjoner til onshore oljeproduksjon (nedsenkbare pumper, stangpumper og eksenterskruepumper) og for applikasjoner til borerigg og oljeraffineri, og dermed aktuell også i Norge.

Andre viktige egenskaper ved Altivar Process:

  • Lastdeling med andre omformere reduserer slitasjen på omformerne
  • Innebygde pumpekurver og pumpefunksjoner
  • Spesialdesignede, motstandsdyktige omformerskap
  • Bedre fysisk sikkerhet og datasikkerhet takket være samsvar med de nyeste standardforskriftene
  • Høy lastemotstand og høyere tilgjengelighet på strøm, hvilket gir bedre motorreaktivitet og -stabilitet.

For ytterligere informasjon: Se Altivar Process frekvensomformere på våre nettsider.

Schneider Electric – Life Is On

Schneider Electric er den globale lederen innen energihåndtering og automatisering og hadde i 2014 en omsetning på 25 milliarder euro. Våre 170 000 medarbeidere betjener kunder i over 100 land. Vi hjelper dem å håndtere energi og prosesser på en sikker, pålitelig, effektiv og bærekraftig måte. Fra den enkleste bryteren til komplekse operative systemer skal vår teknologi, programvare og servicetjenester forbedre måten kundene våre styrer og automatiserer virksomhetene sine på. Vår nettilkoblede teknologi preger industrien, forandrer byer og beriker liv.
 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.