Fremtidens aut crop

Slike løsninger vil skape en dynamisk fabrikk

Fremtiden for automatisering

Nøkkelord for visjonen av fremtidige produksjon og næringsliv har aldri vært mer dynamisk enn i dag. Helt siden Platform Industrie 4.0 ble lansert på Hannover Messe i 2012, har vi sett en økning i interesse og innkallinger for å forstyrre produksjonsvirksomhetsmodeller som aldri før.

Til tross for innledende skepsis har industrien kommet videre, og oppmerksomheten i leverandørverdenen mer rettet fra utvikling av nye produkter til utvikling av nye forretningsideer, som er basert på digitalisering.


Paradigmet til Industrie 4.0 (eller lignende initiativ) er basert på fordelene som produksjonen kan oppnå ved behandling av produksjonsdata i sanntid. Med hjelp av fullverdige industrielle nettverk kan data fra fabrikkene virksomhet, lagres og analyseres. Deretter kan bearbeidet data, det vil si verdifull informasjon, overføres til systemer som utnytter denne informasjonen. Slike løsninger vil skape en dynamisk fabrikk som kan optimalisere i sanntid og ta effektivt del i den utvidede verdikjeden. Denne forestående forandringen vil innebære en gradvis utvikling - en som begynner på fabrikkgulvet i industriell automatisering.

Les hele White Paperet fra Frost & Sullivan

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener.