Pepperl Ble beam crop

Det finnes applikasjoner der blått lys gir bedre refleksjon enn rødt

Fotocelle fra Pepperl+Fuchs med blått lys

Deteksjon av vanskelige objekter, som for eksempel solceller, kan være en utfordring for standard fotoceller med rødt lys, enten det er synlig rødt eller infrarødt. Årsaken til dette er fargen på solcellene i kombinasjonen med en coating som skal hindre refleksjoner og forbedre absorbering og dermed øke effektiviteten til solcellene.

Silisium som benyttes i solceller er blå og kombinasjonen av dette sammen med coatingen gjør at rødt lys med bølgelengde 550-700 nm absorberes. Blått lys er i området 470 nm og reflekteres og kan dermed detekteres av mottaker elementet på fotocella.

Løsningen på problemet er å benytte fotoceller med blått lys, som ML100-8-H-250-BU.

Også innen produksjon og handtering av printkort finnes det applikasjoner der blått lys gir bedre refleksjon enn rødt.

 

 

AuticNETIO-PowerPDU-4C-2020 crop

Prisgunstig fordelingsboks med energimåling og styring

Støtter 13 ulike protokoller som kan benyttes for måling og styring av uttatak

NETIO PowerPDU, som forhandles av Autic as, er smart fordelingsboks (PDU) med fire uttak som alle kan styres og måles individuelt. Enheten kan enkelt monteres i et 19’’ rack med tilhørende braketter. Monteringen krever ingen elektriker – både inntak og uttak er forsynt med standard FL kontakter.

les mer...
CEO_KUKA Nordic crop

Lederskifte for KUKA Nordic - digitalisering i fokus for den nye konsernsjefen

Det føles veldig inspirerende å lede selskapet i denne tiden

KUKA Nordic har gjort en utskiftning i stillingen som administrerende direktør. Tidligere salgssjef Joacim Lorentssontar et steg opp og tar over etter Jonas Glimdén - som igjen fortsetter innen KUKAs internasjonale organisasjon.

les mer...
EH_virtual_booth_1 crop

Besøk vår utstilling – rett fra din arbeidsplass

Den irtuelle stand er tilgjengelig døgnet rundt

Under denne pandemien er det svært begrenset hvor ofte vi kan møte noen ansikt til ansikt, og vi må unngå store folkegrupper. Dette har ført til at store handelsmesser og bransjebegivenheter har blitt avlyst i år. Endress+Hauser har derfor funnet en ny, fleksibel og informativ måte å bringe kundene nærmere produktene, løsningene og tjenestene på. En virtuell utstilling gjør det mulig.

les mer...
Siemens SW Four pillars of the Industrial IoT crop

Utnytte data for å kutt kostnader

Utnytte data for å kutte kostnader, forbedre ytelsen og øke produktiviteten

Den fjerde industrielle revolusjonen gjør produksjon raskere, smartere og slankere. Konseptet er kjent som Industry 4.0, og denne bølgen som går over fabrikkgulv, tar automatisering til et nytt nivå. Ved å bruke det industrielle tingenes internett (IoT) kan produsenter koble den fysiske verden med det digitale og ta full kontroll over systemer som aldri før.

les mer...