FordETCDrivingRobot_1 crop

De to robotene Shelby og Miles blir verken trøtte, høydesyke eller overopphetet

Ford bruker robot som testsjåfør i toppmoderne værfabrikk

For å sikre best mulig testing under varierende værforhold tar Ford nå i bruk to roboter som testsjåfører ved deres toppmoderne værfabrikk i Køln i Tyskland. Fra arktisk frost og ørken til regnskogens ekstreme fuktighet. Alle typer vær kan simuleres ved Fords nye testsenter i Köln, Tyskland.

Enten du ønsker vindhastighet på 250 km/t, simulering av kjøring i høyder tilsvarende de høyeste toppene i Alpene, snø eller temperaturer mellom -40 og +55 grader, kan dette gjenskapes i værfabrikken.

De to robotene Shelby og Miles blir verken trøtte, høydesyke eller overopphetet, og kan gjenta testkjøringene gang på gang på identisk måte.

– Dette er svært verdifullt. Når robotene sitter i førersete kan vi kjøre tester gjennom hele natten uten å bekymre oss for at de trenger mat eller må en tur på toalettet, sier Supervisor, Wind Tunnel Testing i Ford Europa, Frank Seelig.

Å bruke mennesker som testsjåfører krever sikkerhetsregler som å ha tilgjengelig oksygenflasker, medisinsk utstyr og helsepersonell på stedet.

Kjører bilen med «armer» og «ben»

Med robotene kan testene gjennomføres i ekstreme temperaturer og høyder uten spesielle tiltak. Robotene kan også programmeres til å kjøre bilen med ulike kjørestiler.

Testingen på værfabrikken i Køln kommer i tillegg til Fords omfattende testing av alle sine modeller rundt i hele verden, som fjell-overgangen Grossglockner på grensa mellom Østerrike og Italia og under vinterlige forhold i Arjeplog i Sverige. 

Tavle årsmæte crop

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det sertifiseringsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener. 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner.