water background design3

Forhindrer målefeil av elektroden som følge av giftstoffer

For de tøffeste applikasjonene

JUMO tecLine elektroder er nå tilgjengelig i en ny heavy-duty utgave. Er en høy-kvalitetssensor for profesjonelle applikasjonene innen prosess og industriell måleteknikk.

De er designet som en kombinert enkeltstang målecelle og finnes i en rekke varianter for ulike applikasjoner. De nye tilskuddene til programmet er  pH og  Redox enkeltstang måleceller av heavy-duty typen.

JUMO tecLine HD pH og JUMO tecLine HD Rd er svært robuste og kan installeres enten i kompliserte prosesser med høy forurensning og giftige medier, eller i medier som inneholder olje i høye temperaturer opp til 135 ° C og 13 bar trykk.

En nyutviklet PTFE ring-membran med forbedret struktur sikrer ikke bare en rask responstid, men også omfattende motstand mot større forurensningsbelastninger som f.eks olje, fettholdige prosesser og avløpsvann. Den standariserte dobbeltkammer utformingen forhindrer målefeil av elektroden som følge av giftstoffer.  Et stor salt reserve i referansesystemet garanterer målinger med langsiktig stabilitet.

pH-versjoner er også tilgjengelig med en integrert Pt1000 temperaturføler. Den velkjente JUMO HT  inneholder pH-sensitive membran glass. I tillegg til øket temperaturresistens har glasset en høy linearitet ved alkaliske pH-verdier (> 12). Redox versjoner kan leveres med en platina eller gull tupp. Den nyutviklede referanse elektrolytt er basert på faste polymerer og er giftfri, aldringsbestandig, og har en høy motstandsdyktighet i mot  temperatur og forurensning.

Typiske bruksområder for disse nye elektrodene er ved luft eller gass vasking, prosesser innen galvaniseringsindustri, industrielt avløpsvann ect.

For ytterligere informasjon se; www.jumo.no

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.