Brave little girl receiving injection

Er et stort marked der det dessverre også finnes juksemakere

Folkehelseinstituttet er klare til å takle det nye Forfalskningsdirektivet

APX Systems har klargjort sin logistikkløsning sD2 for det nye Forfalskningsdirektivet. FHI (Folkehelseinstituttet) tar i bruk løsningen og er klare når det nye direktivet trer i kraft fra og med 9. februar 2019.

EU innfører det nye Forfalskningsdirektivet for å imøtegå falske medisiner som måtte være i omløp. Den nye standarden har til formål å sikre at de medisinene du og jeg kjøper på apoteket eller får utskrevet fra lege eller fra øvrig helsevesen skal være den riktige medisinen. Dette er et stort marked der det dessverre også finnes juksemakere som forsøker å sko seg på uskyldige pasienter i et uoversiktlig marked ved å produsere «medisiner» som kanskje ikke har noe virkning.

Ifølge den nye lovhjemmelen så skal ethvert produkt merkes med et unikt serienummer, der man benytter GS1 sin standard for datamatrix kode. Serienummer som brukes består av både tall og bokstaver. De lages tilfeldig og ikke som løpende serienummer eller annet nummer man kan regne seg frem til. Dette gjøres for å sikre at ethvert produkt er unikt, kan identifiseres og kan ikke forfalskes.

I Norge så er det den norske databasen NoMVeC som vil ha oversikt over alle gyldige legemiddelprodukter. Produsentene skal merke produktene og melde inn produktinformasjon til NoMVeC.

I det norske markedet så har FHI en særskilt sentral funksjon i det norske helsevesen. FHI kjøper inn vaksiner og leverer til apotek, helsestasjoner og til norske sykehus. APX Systems sin logistikkløsning; sD2 vil kontrollere hva som er status for den enkelte medisin. Ved utekspedering så skannes esken og status kontrolleres. Her vil man skille mellom; finnes den, er den solgt, er den destruert, er den stjålet, kan man utlevere den? Ved ferdigstillelse av ordren sjekkes medisinen ut fra databasen hos NoMVeC. Databasen er igjen koblet opp mot EU sin database. I sD2 vil verifiseringen skje automatisk og brukeren får beskjed om at verifiseringen er gjort.

Dette vil gi økt sikkerhet. En vaksine skal ikke kunne leveres ut med samme serienummer flere steder og flere ganger. Dette skal sikre at man har virkelige produkter og ikke kopier.

Tavle årsmæte crop

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det sertifiseringsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.