KUKA smartPAD crop

Optimert for både venstre- og høyrehendte

Flying start for KUKA smartPAD-2

Smidige utforming, høyere ytelse og mer intuitiv robotstyring. På Automatica-messen i München i juni var KUKA på plass, bland annet for å presentere KUKA smartPAD-2 – belønnet med IF Design Award 2018.

En av nyhetene er at den velkjente 6D-musen har fått en ny utforming som gjør styringen av roboten mer intuitiv.

KUKA smartPAD-2 erstatter den tidligere versjonen av KUKA smartPAD som ble lansert i 2010. – Våre kunder vil få en helt annen opplevelse når de arbeider med sine roboter i KUKA smartPAD-2, sier Joacim Lorentsson, salgssjef i KUKA Nordic AB. Versjon 2 av operatørpanelet har en robust utforming – blant annet en touchskjerm med herdet, ripesikkert glass – og det egner seg godt for tøffe industrielle miljøer.

Den er optimert for både venstre- og høyrehendte og tilbyr ergonomisk og komfortabel håndtering. I tillegg har den fått ekstra muligheter med grep på undersiden og kan settes ned og brukes som skrivebordkonsoll. KUKA smartPAD-2 har også en ergonomisk skulderstropp som gjør at operatøren kan bær den uten å bli sliten. Ifølge Joacim

Lorentsson var interessen stor når selskapet presenterte KUKA smartPAD-2 på Automatica-messen i München i juni.

– Det var en fantastisk messe og vi fikk en masse oppmerksomhet, sier han.

Med åtte Jog keys kan KUKA smartPAD-2 styre roboter med opp til åtte akser. Den har hot plug-funksjonalitet og kan kobles til og fra roboten når som helst under drift, det gjør panelet optimalt for operatører som må kunne håndtere flere forskjellige roboter. Andre fordeler er at den har smidigere og raskere maskinvare og betydelig høyere ytelser enn forgjengeren. – Vi er meget glade for at vi kan tilby KUKA smartPAD-2 til våre kunder, og den gjør robotene mye mer tilgjengelig og betydelig lettere å bruke, sier Joacim Lorentsson.

KUKA smartPAD-2 fikk litt av en flying start når den tidligere i år ble belønnet med iF Design Award.  Denne prisen har blitt utdelt årlig siden 1954 og går til de beste
løsningene innenfor produktdesign. Vinnerne velges ut av et panel som består av 63 designeksperter fra forskjellige land. I år deltok i alt 6500 aktører fra 54 forskjellige land.

iF International Forum Design holder til i Hannover.

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...