KUKA smartPAD crop

Optimert for både venstre- og høyrehendte

Flying start for KUKA smartPAD-2

Smidige utforming, høyere ytelse og mer intuitiv robotstyring. På Automatica-messen i München i juni var KUKA på plass, bland annet for å presentere KUKA smartPAD-2 – belønnet med IF Design Award 2018.

En av nyhetene er at den velkjente 6D-musen har fått en ny utforming som gjør styringen av roboten mer intuitiv.

KUKA smartPAD-2 erstatter den tidligere versjonen av KUKA smartPAD som ble lansert i 2010. – Våre kunder vil få en helt annen opplevelse når de arbeider med sine roboter i KUKA smartPAD-2, sier Joacim Lorentsson, salgssjef i KUKA Nordic AB. Versjon 2 av operatørpanelet har en robust utforming – blant annet en touchskjerm med herdet, ripesikkert glass – og det egner seg godt for tøffe industrielle miljøer.

Den er optimert for både venstre- og høyrehendte og tilbyr ergonomisk og komfortabel håndtering. I tillegg har den fått ekstra muligheter med grep på undersiden og kan settes ned og brukes som skrivebordkonsoll. KUKA smartPAD-2 har også en ergonomisk skulderstropp som gjør at operatøren kan bær den uten å bli sliten. Ifølge Joacim

Lorentsson var interessen stor når selskapet presenterte KUKA smartPAD-2 på Automatica-messen i München i juni.

– Det var en fantastisk messe og vi fikk en masse oppmerksomhet, sier han.

Med åtte Jog keys kan KUKA smartPAD-2 styre roboter med opp til åtte akser. Den har hot plug-funksjonalitet og kan kobles til og fra roboten når som helst under drift, det gjør panelet optimalt for operatører som må kunne håndtere flere forskjellige roboter. Andre fordeler er at den har smidigere og raskere maskinvare og betydelig høyere ytelser enn forgjengeren. – Vi er meget glade for at vi kan tilby KUKA smartPAD-2 til våre kunder, og den gjør robotene mye mer tilgjengelig og betydelig lettere å bruke, sier Joacim Lorentsson.

KUKA smartPAD-2 fikk litt av en flying start når den tidligere i år ble belønnet med iF Design Award.  Denne prisen har blitt utdelt årlig siden 1954 og går til de beste
løsningene innenfor produktdesign. Vinnerne velges ut av et panel som består av 63 designeksperter fra forskjellige land. I år deltok i alt 6500 aktører fra 54 forskjellige land.

iF International Forum Design holder til i Hannover.

KUKA Platform_KMP200 crop

Effektiv og fleksibel produksjonsflyt med KUKAs mobile plattform KMP 200

Kravene til kortere reaksjonstid og økt fleksibilitet blir stadig større i dagen

KUKA fortsetter utviklingen av mobile produkter som bidrar til enklere prosesser i produksjonsindustrien.  Nå lanseres den siste i rekken, den autonome plattformen KUKA Mobile Plattform 200, for bruk på produksjonssteder der det er liten plass.

les mer...
ABB smart sensor crop

ABBs smartsensorer bidrar til å løse et av industriens største problemer

Konvensjonell tilstandsovervåkning av motorer er kostbart og tidkrevende

I dag driver motorer og pumper vitale industrielle applikasjoner. Likevel er det ofte vanskelig å vurdere tilstanden til motorene. Smarte sensorer gjør det mulig å være mer effektive og produktive enn før med prediktivt vedlikehold.

les mer...
Edge computer crop

Må øke fokus på IT-sikkerhet blant små- og mellomstore bedrifter

Fremtidens trusler blir mer målrettede og at ny teknologi vil gjøre det enklere

– Siden sikkerheten hos de store bedriftene er blitt bedre, vil angrepene i økende grad komme mot mindre bedrifter. Det nytter ikke bare å sikre de store - alle må bli sikrere, om landet skal bli sikrere, avslutter Malmedal.

les mer...
Powell Nordlandsnett mast crop

Automatiserer store deler av vedlikeholdsjobben

Håper vi å kunne skape mer effektive vedlikeholdsprosesser

Powel har utviklet en programvareløsning som sanntidsovervåker strømnettet og gjør det mulig å automatisere store deler av vedlikeholdsjobben til nettselskapene. Powel Sensor Connect samler og behandler ulike datakilder i strømnettet innenfor en og samme plattform. Dette gir nettselskapene innsikt i den faktiske tilstanden i strømnettet, helt ned på komponentnivå.

les mer...