Flow-teknikk-FCI-crop

Har nå et komplett program for gassmengdemåling

Flow-Teknikk AS overtar agenturet for FCI

Flow-Teknikk AS har overtatt agenturet på Fluid Components International (FCI). Vi meget fornøyde med at vi fikk forespørsel fra FCI om å overta agenturet for Norge. FCI produserer Termiske masse-flowmetere for gass, og termiske flow/nivå/temperaturvakter for væske og gass til industrielle applikasjoner. 

FCI komplementerer vårt eksisterende produktspekter fra Bronkhorst Hitech (BHT) og M+W  innenfor termisk masseflow-måling. Vi har nå et komplett program for gassmengdemåling fra de aller minste laboratoriemengder til de største industrielle målerne. FCI overtar på mange måter der BHT/M+W slutter, med løsninger for måling av gassmengder i rørdimensjoner fra 6mm – 10m. 

Måleprinsippet baserer seg på termisk dispersjon med konstant strøm. Som alle andre termiske masseflowmetere er de tilnærmet upåvirket av trykk og temp. endringer. I kontrast til volumstrømsmålere som gir store avvik ved endringer i trykk og temp. ved gassmengdemåling. Det er ingen bevegelige deler, noe som gir minimalt vedlikehold og man får måling i masseflow direkte.

Konstant strøm prinsippet gjør målerne meget stabile og spesielt velegnet for urene / våte gasser. Det finnes en rekke modeller avhengig av applikasjonen som spenner fra luft til våte gasser som Biogass/naturgass/metan.  Temperatur grenser fra - 45…+ 454°C og trykk inntil 207 bar. FCI målerne er i utgangspunktet innstikkbare, men i dim. 6 – 50 mm leveres målerne som in-line ved at de er montert i rør med gjenget eller flenset anslutning.

FCI har et gedigent kalibrerings laboratorium, fullt NIST sporbart som er sertifisert til å møte de fleste kjente standarder. Laben har mer enn 18 forskjellige stasjoner hvor man ikke bare kalibrerer med luft, men også kan kalibrere med de fleste kjente gasser. I lab’en kan man også kalibrere med det aktuelle trykk og temp for applikasjonen. Man kan derfor få en fullstendig kundespesifisert og prosessrelatert kalibrering. 

FCI målerne finnes selvfølgelig også i EX- utgaver med alle godkjenninger som ATEX-IECEx-FM-CSA.  SS316L er standard material med Hastelloy C måleelement, men noen modeller kan også leveres i Hastelloy C, Monel eller Titan så målerne er også godt egnet for tøffe prosessforhold f.eks. offshore.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.