Flow-teknikk-FCI-crop

Har nå et komplett program for gassmengdemåling

Flow-Teknikk AS overtar agenturet for FCI

Flow-Teknikk AS har overtatt agenturet på Fluid Components International (FCI). Vi meget fornøyde med at vi fikk forespørsel fra FCI om å overta agenturet for Norge. FCI produserer Termiske masse-flowmetere for gass, og termiske flow/nivå/temperaturvakter for væske og gass til industrielle applikasjoner. 

FCI komplementerer vårt eksisterende produktspekter fra Bronkhorst Hitech (BHT) og M+W  innenfor termisk masseflow-måling. Vi har nå et komplett program for gassmengdemåling fra de aller minste laboratoriemengder til de største industrielle målerne. FCI overtar på mange måter der BHT/M+W slutter, med løsninger for måling av gassmengder i rørdimensjoner fra 6mm – 10m. 

Måleprinsippet baserer seg på termisk dispersjon med konstant strøm. Som alle andre termiske masseflowmetere er de tilnærmet upåvirket av trykk og temp. endringer. I kontrast til volumstrømsmålere som gir store avvik ved endringer i trykk og temp. ved gassmengdemåling. Det er ingen bevegelige deler, noe som gir minimalt vedlikehold og man får måling i masseflow direkte.

Konstant strøm prinsippet gjør målerne meget stabile og spesielt velegnet for urene / våte gasser. Det finnes en rekke modeller avhengig av applikasjonen som spenner fra luft til våte gasser som Biogass/naturgass/metan.  Temperatur grenser fra - 45…+ 454°C og trykk inntil 207 bar. FCI målerne er i utgangspunktet innstikkbare, men i dim. 6 – 50 mm leveres målerne som in-line ved at de er montert i rør med gjenget eller flenset anslutning.

FCI har et gedigent kalibrerings laboratorium, fullt NIST sporbart som er sertifisert til å møte de fleste kjente standarder. Laben har mer enn 18 forskjellige stasjoner hvor man ikke bare kalibrerer med luft, men også kan kalibrere med de fleste kjente gasser. I lab’en kan man også kalibrere med det aktuelle trykk og temp for applikasjonen. Man kan derfor få en fullstendig kundespesifisert og prosessrelatert kalibrering. 

FCI målerne finnes selvfølgelig også i EX- utgaver med alle godkjenninger som ATEX-IECEx-FM-CSA.  SS316L er standard material med Hastelloy C måleelement, men noen modeller kan også leveres i Hastelloy C, Monel eller Titan så målerne er også godt egnet for tøffe prosessforhold f.eks. offshore.

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.