Phoenix-flerkanal-crop

Elektronisk låsemekanisme for den innstilte nominelle strømmen

Flerkanals elektroniske automatsikringer med maritim typegodkjenning

Flerkanals elektroniske automatsikringene CBM fra Phoenix Contact er nå tilgjengelig med maritim godkjenning. Sikringsmodulene egner seg derfor i applikasjoner som krever maritim typegodkjenning. Godkjenningen er utført av DNV-GL.

Sikringsmodulene beskytter strømkretser mot overbelastning og kortslutningsstrøm, og det på kun 41 mm. Assistenten for nominell strøm forenkler innstillingen av nødvendig nominell strøm for lasten betraktelig.

I tillegg har de to automatsikringene med fire og åtte kanaler en elektronisk låsemekanisme for den innstilte nominelle strømmen. Det forhindrer utilsiktede endringer på enheten. Nominell strøm kan stilles inn trinnvis fra 0,5 A til 10 A pr. kanal, som gjør det mye enklere å velge egnet beskyttelsesutstyr. En flertrinnet signalisering viser kontinuerlig tilstanden til de tilkoblede forbrukerne og spenningsforsyningen til selve automatsikringen. Automatsikringen registrerer og melder fra om over- og underspenning og kan koble ut tilkoblet last i henhold til en predefinert prosedyre. Signaliseringskonseptet forenkler feilsøk i etterkoblede anleggsdeler i stor grad.

For å oppnå optimal lastfordeling begrenses strømmen i hver av de enkelte kanalene. Det gjør det mulig å benytte mindre strømforsyninger. Tilkoblingsteknikken push-in, det store temperaturområdet samt den utmerkede motstandsdyktigheten mot støt og vibrasjoner gjør disse automatsikringene meget godt egnet for bruk innen maskin-, styre- og anleggsteknikk.

PHOENIX CONTACT AS ble etablert i 1987 og er et datterselskap av PHOENIX CONTACT GmbH & Co. KG i Tyskland, en av verdens ledende virksomheter innen elektronisk interface og industriell automatiseringsteknikk. Selskapet sysselsetter ca 14 500 medarbeidere i hele verden og har et
nettverk med over 50 datterselskaper samt ca 30 representanter som ivaretar global salg og support. I 2015 var omsetningen på 1,91 milliarder €.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.