ON robot hygienisk crop

OnRobots fleksible Soft Gripper bruker tre utskiftbare silikonstøpte sugekopper

Fleksibel, matvaresertifisert håndtering til utfordrende plukk-og-plasser-applikasjoner

Den nye Soft Gripper med matvaresertifisering fra OnRobot er i stand til å plukke et stort utvalg av uregelmessige former og ømtålige emner innenfor mat- og drikkevarebransjen, kosmetikk- og legemiddelproduksjon samt produksjon eller emballering.

Automatisering har nå blitt enklere innenfor mat- og drikkevarer samt andre «rene» applikasjoner som kosmetikk og legemidler, der det er behov for å håndtere emner av svært forskjellig art – alt fra egg og frukt til flasker og beholdere med uregelmessige former. OnRobots fleksible Soft Gripper bruker tre utskiftbare silikonstøpte sugekopper i stjerne- og firefingrede konfigurasjoner til fintfølende og presis plukking av små objekter på under 2,2 kg i nesten enhver form. Den elektriske Soft Gripper er matvaresertifisert (overholder bestemmelsene i FDA 21 CFR om ikke-fettholdige varer samt EF 1935/2004), og i motsetning til de tradisjonelle vakuumgriperne, krever den ingen ekstern luftforsyning og kan dermed redusere både kostnadene og kompleksiteten

«Vår nye Soft Gripper utfordrer eksisterende løsninger til plukking av ømtålige emner som er vanskelige å få tak på, og som har forskjellige størrelser», sier administrerende direktør hos OnRobot, Enrico Krog Iversen. «I motsetning til proprietære løsninger tilbyr Soft Gripper problemfri integrasjon med de fleste samarbeidende roboter og lette industriroboter ved hjelp av vår One System Solution.»

OnRobots prisbelønte One System Solution er en plattform som gir samlet mekanisk og elektrisk grensesnitt mellom førende robotarmer og alle OnRobots «end-of-arm»-verktøy (EoAT). One System Solution har nylig blitt utvidet til å omfatte integrasjon med roboter fra ABB Robotics og Hanwha Precision Machinery. Nå kan brukerne av disse robotene dra fordel av det kombinerte mekaniske og elektriske grensesnittet til et hvilket som helst OnRobot-produkt og derved lette integrasjonen og skape raskere ROI.

Soft Gripper er ideell til mat- og drikkevarebransjen, men den leverer også fleksibel og fintfølende håndtering til produksjons- og emballasjeindustrien.

Soft Grippers egenskaper:

  • Nyttelast på opptil 2,2 kg basert på formen, mykheten og friksjonen til emnene som skal håndteres
  • Grepdimensjoner fra 11 til 118 mm, avhengig av hvilken sugekopp som brukes
  • FDA-sertifisering
  • Fleksible, utskiftbare sugekopper i silikon
  • Ideell håndtering av ømtålige gjenstander og uregelmessige former
  • Ikke behov for lufttilførsel
  • Rask og fleksibel implementering og problemfri integrasjon med alle større robotmerker

OnRobots produktsortiment tilbyr et bredt utvalg av verktøy til løsning av samarbeidende oppgaver, herunder elektriske gripere, kraft-/momentsensorer, en vakuumgriper, den prisbelønnede Gecko Gripper og verktøyskiftere. Denne nye kombinasjonen av tilbud fra OnRobot gjør det raskere og enklere å automatisere oppgaver som emballering, kvalitetskontroll, materialhåndtering, maskinbetjening, pakking, montering og overflatebehandling. OnRobot har hovedkontor i Odense i Danmark, og har dessuten kontorer i Dallas, Soest (Tyskland), Barcelona, Warszawa, Shanghai, Tokyo, Seoul, Singapore og Budapest. Besøk www.onrobot.com for å få mer informasjon

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...