Jorrit Lousberg

Kombinerer Eatons xStorage strømkonverteringsenhet og 148 Nissan LEAF-batterier

Europas største energilagringssystem i drift på Johan Cruijff ArenA

3 megawatts energilagringssystem sørger for mer effektiv, bærekraftig og pålitelig energiforsyning til Nederlands største stadion. Nylig ble det største energilagringssystemet som bruker elbilbatterier i Europa satt i drift på Johan Cruijff ArenA i Amsterdam, Nederland.

Det unike prosjektet er resultatet av et samarbeid mellom Nissan, Eaton, Johan Cruijff ArenA, med støtte fra Amsterdams klima- og energifond.

Lagringssystemet på tre megawatt kombinerer Eatons xStorage strømkonverteringsenheter og 148 Nissan LEAF-batterier for å gi en mer pålitelig og effektiv energiforsyning til hjemmebanen til fotballaget Ajax.

– Johan Cruijff ArenA var på utkikk etter en bærekraftig løsning på sitt energibehov. I tillegg til fotballkamper, brukes arenaen også til store konserter som krever sitt av lys og lyd. Energilagringssystemet gjør arenaen mer effektiv, bærekraftig og pålitelig, ved at den har tilgjengelig reservestrøm som kan brukes i perioder med høy belastning på strømnettet, sier administrerende direktør for Eaton i Norge, Jon Helsingeng.

Energilagringssystemet balanserer tilbud og etterspørsel av energi i og rundt Johan Cruijff ArenA. I tillegg til å kunne lagre energi for å holde arenaen gående, kan systemet også forsyne energien ut til boligene i nabolaget. Lagringskapasiteten på 3 megawatt er nok til å drifte flere tusen husholdninger om det skulle være strømbrudd.

– Johan Cruijff ArenA er utstyrt med 4200 solcellepaneler, så et energilagringssystem var et naturlig valg da arenaen vurderte løsninger på sine energibehov. Tanken var egentlig å gå for dieselaggregater, men energilagring er langt mer miljøvennlig og mye, mye mer bærekraftig, sier Helsingeng.

.

Lenze digitalisering crop

Undersøkelse viser at ledere ikke er omstillingsklare

Forklare hvorfor de vil endre de grunnleggende rammevilkårene

Driveren for den nåværende digitale transformasjonen og den tette koblingen til de enorme økonomiske potensialer er det evige nasjonale og internasjonale produktivitetsløpet. Det blir ikke bare raskere for de involverte parter.

les mer...
ABB konsernsjef crop

ABB utnevner Björn Rosengren til konsernsjef

Møte behovene til kundene med en portefølje av teknologi og digitale løsninger

ABBs styre har enstemmig utnevnt Björn Rosengren til konsernsjef (CEO). Han starter i ABB 1. februar 2020 og etterfølger konsernsjef Peter Voser i rollen 1. mars 2020. På samme tidspunkt vil Peter Voser gå tilbake til stillingen som kun styreleder i ABB.

les mer...
Powerbox crop

Powerbox' nye DC/DC for krevende og robuste applikasjoner

I stand til å drive et stort spekter av applikasjoner

Powerbox, en av Europas største leverandører av kraftforsyninger og en ledende aktør gjennom mer enn fire tiår innen optimalisering av kraftløsninger for krevende applikasjoner, lanserer tre nye serier med 40W til 100W kortmonterte DC/DC-omformere.

les mer...
Siemens digital crop

Ledere er ikke rustet for digital omstilling

Flere virksomheter erkjenner behovet for rask omstilling

Årlig vurderer Siemens den digitale omstillingsevnen i norsk næringsliv. Årets funn konstaterer at selv om næringslivet erkjenner viktigheten av digitalisering, er ikke mellom- og toppledere rustet for omstillingen.

les mer...