Jorrit Lousberg

Kombinerer Eatons xStorage strømkonverteringsenhet og 148 Nissan LEAF-batterier

Europas største energilagringssystem i drift på Johan Cruijff ArenA

3 megawatts energilagringssystem sørger for mer effektiv, bærekraftig og pålitelig energiforsyning til Nederlands største stadion. Nylig ble det største energilagringssystemet som bruker elbilbatterier i Europa satt i drift på Johan Cruijff ArenA i Amsterdam, Nederland.

Det unike prosjektet er resultatet av et samarbeid mellom Nissan, Eaton, Johan Cruijff ArenA, med støtte fra Amsterdams klima- og energifond.

Lagringssystemet på tre megawatt kombinerer Eatons xStorage strømkonverteringsenheter og 148 Nissan LEAF-batterier for å gi en mer pålitelig og effektiv energiforsyning til hjemmebanen til fotballaget Ajax.

– Johan Cruijff ArenA var på utkikk etter en bærekraftig løsning på sitt energibehov. I tillegg til fotballkamper, brukes arenaen også til store konserter som krever sitt av lys og lyd. Energilagringssystemet gjør arenaen mer effektiv, bærekraftig og pålitelig, ved at den har tilgjengelig reservestrøm som kan brukes i perioder med høy belastning på strømnettet, sier administrerende direktør for Eaton i Norge, Jon Helsingeng.

Energilagringssystemet balanserer tilbud og etterspørsel av energi i og rundt Johan Cruijff ArenA. I tillegg til å kunne lagre energi for å holde arenaen gående, kan systemet også forsyne energien ut til boligene i nabolaget. Lagringskapasiteten på 3 megawatt er nok til å drifte flere tusen husholdninger om det skulle være strømbrudd.

– Johan Cruijff ArenA er utstyrt med 4200 solcellepaneler, så et energilagringssystem var et naturlig valg da arenaen vurderte løsninger på sine energibehov. Tanken var egentlig å gå for dieselaggregater, men energilagring er langt mer miljøvennlig og mye, mye mer bærekraftig, sier Helsingeng.

.

KUKA Platform_KMP200 crop

Effektiv og fleksibel produksjonsflyt med KUKAs mobile plattform KMP 200

Kravene til kortere reaksjonstid og økt fleksibilitet blir stadig større i dagen

KUKA fortsetter utviklingen av mobile produkter som bidrar til enklere prosesser i produksjonsindustrien.  Nå lanseres den siste i rekken, den autonome plattformen KUKA Mobile Plattform 200, for bruk på produksjonssteder der det er liten plass.

les mer...
ABB smart sensor crop

ABBs smartsensorer bidrar til å løse et av industriens største problemer

Konvensjonell tilstandsovervåkning av motorer er kostbart og tidkrevende

I dag driver motorer og pumper vitale industrielle applikasjoner. Likevel er det ofte vanskelig å vurdere tilstanden til motorene. Smarte sensorer gjør det mulig å være mer effektive og produktive enn før med prediktivt vedlikehold.

les mer...
Edge computer crop

Må øke fokus på IT-sikkerhet blant små- og mellomstore bedrifter

Fremtidens trusler blir mer målrettede og at ny teknologi vil gjøre det enklere

– Siden sikkerheten hos de store bedriftene er blitt bedre, vil angrepene i økende grad komme mot mindre bedrifter. Det nytter ikke bare å sikre de store - alle må bli sikrere, om landet skal bli sikrere, avslutter Malmedal.

les mer...
Powell Nordlandsnett mast crop

Automatiserer store deler av vedlikeholdsjobben

Håper vi å kunne skape mer effektive vedlikeholdsprosesser

Powel har utviklet en programvareløsning som sanntidsovervåker strømnettet og gjør det mulig å automatisere store deler av vedlikeholdsjobben til nettselskapene. Powel Sensor Connect samler og behandler ulike datakilder i strømnettet innenfor en og samme plattform. Dette gir nettselskapene innsikt i den faktiske tilstanden i strømnettet, helt ned på komponentnivå.

les mer...