Nord ny kontroller  crop

Den nye generasjonen NORD-omformere kan utføre driftrelaterte PLC-funksjoner

Et nytt hjerte i alle NORD-omformere

Fra og med 1. oktober 2015 vil NORD DRIVESYSTEMS gjøre en konstruksjonsendring som vil utstyre alle motormonterte og skapmonterte frekvensomformere med nye, mer anvendelige mikrokontrollere og en ny firmware.

Denne oppgraderingen fører til at omformere som opprinnelig var beregnet for asynkronmotorer nå også kan kontrollere synkronmotorer, noe som blir stadig viktigere med de nye IE4-motorene. Høydynamiske driftoppgaver kan nå utføres selv uten tilbakemelding fra pulsgiver. Det er også betydelige fordeler; for eksempel kan kunder som har brukt IE3-motorer med pulsgiver spare energi og penger på å bytte til IE4-motorer uten pulsgiver.

I tillegg kan den nye generasjonen NORD-omformere utføre driftrelaterte PLC-funksjoner, noe som kan betydelig redusere bruken av eksterne kontrollere. I enkelte tilfeller kan tidligere brukte minikontrollere faktisk bli overflødige og utelates fullstendig. Omformerne støtter de produsentuavhengige PLCopen-funksjonsblokkene for bevegelseskontroll. Disse kan programmeres fritt i samsvar med IEC 61131-3 i "Structured Text" eller "Instruction List". Dette gjør utviklingen av applikasjonen mindre komplisert og reduserer kostnadene. Kundespesifikke driftrelaterte funksjoner kan implementeres ved hjelp av omformerens PLC, uten bruksspesifikk firmware og fri for kostnadskrevende verifisering og validering.

Selskapets bakgrunn
NORD DRIVESYSTEMS med deres cirka 3000 ansatte er en av verdens ledende leverandører av fullskala og altomfattende løsninger. NORDs produktportefølje strekker seg fra standard drifter til skreddersydde løsninger for krevende bruksområder, f.eks basert på energieffektive eller eksplosjonsbeskyttede drifter. Bruttoomsetningen i forretningsåret 2014 var på 500 millioner euro. Selskapet ble grunnlagt i 1965 og har nå vokst til å inkludere over 36 filialer på verdensbasis. NORD har etablert et omfattende distribusjons- og tjenestenettverk for å sikre korte leveringstider og for å tilby kundefokuserte tjenester på kort varsel. NORDs brede utvalg av girtyper dekker momenter fra 10 Nm til 250000 Nm Selskapet produserer også motorer i størrelser fra 0,12 kW til 1,000 kW og tilsvarende kraftelektronikk i form av frekvensomformere. NORDs utvalg av omformere består av konvensjonelle modeller for installasjon i kontrollkabinetter i tillegg til fullintegrerte enheter i desentraliserte utgaver.

www.nord.com

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.