Siemens SAS Equinor crop

Sikkerhets- og automatiseringssystemer er selve hjernen til plattformene

Equinor har signert rammeavtale for sikkerhets- og automatiseringssystemer (SAS) med Siemens Energy

Sammen med Equinor skal Siemens Energy jobbe med å sikre høy oppetid, unngå produksjonsstopp, oppnå lavere kostnader, og ta i bruk grønnere løsninger. Avtalen ble signert i slutten av 2019, og gjelder både eksisterende felt der Siemens Energy er leverandør, samt mulig nye prosjekter.

Sikkerhets- og automatiseringssystemer er selve hjernen til plattformene, og er viktig for å sikre bærekraftige operasjoner på norsk og internasjonal sokkel. Avtalen dekker driftstøtte av systemer for daglig drift og sikrer kontinuerlig vedlikehold, endringer og oppgradering. Nye digitale løsninger og cybersikkerhet vil også bli en viktig del av systemene i årene som kommer.

- Olje og gassbransjen er i endring, og det blir viktig å ta i bruk nye løsninger. Vi er stolte av å få lov til å være med på denne utviklingen sammen med Equinor i mange år fremover, sier Bjørn Einar Brath, leder for Siemens Energy Offshore.

Avtalen inkluderer også en ny kompensasjonsmodell som belønner begge parter for sikre og effektive leveranser.

- Hvis vi i fellesskap lykkes med å redusere våre totale kostnader, vil det komme alle som er involvert i innsatsen til gode, sier Brath.

Avtalen består av i alt fire femårsperioder - én femårig hovedkontrakt samt tre opsjoner på fem år. Avtalen gjenspeiler et styrket samarbeid mellom Equinor og Siemens Energy der Siemens Energy skal tilby design- og ingeniørtjenester ved bruk av komponenter som er tilpasset for å jobbe sammen i en totalløsning. På denne måten kan Siemens Energy levere innovasjon, betydelige besparelser, forbedret planlegging til Equinor - i tide og med lavere risiko.

 

David Johansen, portrait

Nyansatt Master of Science in engineering i KROHNE Instrumentation

David Johansen er 33 år og bosatt i Moss. Han skal arbeide med teknisk salg av instrumentering rettet mot KROHNE Instrumentation kunder i Olje- og Gass bransjen.

les mer...
NORD-IE5plus-Motor crop

Kostnadsreduksjon med høytytende og energieffektive motorer

Har betydelig lavere tap enn den nåværende IE4-serien

NORD DRIVESYSTEMS har utviklet en ny synkronmotor med betydelig høyere energieffektivitet (IE5+). Denne motoren er et tillegg til de standardiserte girmotorvariantene i LogiDrive-systemene og er spesielt godt egnet for å redusere antall varianter. Det betyr at IE5-synkronmotoren passer ekstra godt for bruk i intralogistikk.

les mer...
Autic edge 4transparent crop

Red Lion FlexEdge

Løser oppgaver man ellers trenger flere produkter for å løse

Red Lion Controls, som forhandles av Autic as, er spesialister på kommunikasjon, industriell automasjon og nettverksløsninger har nå lansert  FlexEdge™ Intelligent Edge Automation Platform.

les mer...
AMNYTT 03 2020 kollasj crop

AMNYTT 03 2020 er distribuert

Teknologi kan være svaret på flere av utfordringene. Automatisering og digitalisering kan løse mange av problemene vi i dag ser. Jo færre personer det er i et lokale, for eksempel produksjonshall, dess lavere er sannsynlighet er det for smitte.

les mer...