Eplan VorschauPlatzierung crop

Eksisterende data blir gjenbrukt

Eplan Harness proD 2.5

Versjon 2.5 av Eplan Harness proD er på vei. I kombinasjon med Eplan plattformens sentrale deleadministrasjonssystem kan brukere dra fordel av kontinuerlige og optimerte arbeidsprosesser.

Et bredt utvalg av forbedringer for nailbord-design, kabelføring og prosjektstyring garanterer effektive ledningsnettløsninger.
Versjon 2.5 av Eplan Harness proD er tilgjengelig fra oktober. Utviklingsavdelingen har fokusert på optimering av brukeres arbeidsflyt og et stort hovedpunkt er sammenkoblingen av 3D ledningsnettsystemet til Eplan plattformens sentrale deleadministrasjon. Dette representerer en milepæl i integrert datastyring. Bruker har da kun ett sentralt deleadministrasjonssystem hvor de har tilgang til hele prosjektfremgangen. Dette reduserer betraktelig arbeidet som behøves for å opprettholde mesterdatabaser og muliggjør kontinuerlige arbeidsflyt fra diagrammer til produksjonsdokumentasjon. Arbeid med masterdata har blitt videre optimert igjennom deriveringen av 2D-symboler - som kreves for nailboard-tegning - fra eksisterende 3D-data. Dette er spesielt effektivt siden 3D-komponentdata allerede kreves. Eksisterende data blir derved gjenbrukt - manuell opprettelse av komponentsymboler er unødvendig.

Enkel komponentplassering i 3D
Eplan Harness proD har som målsetning å levere et brukervennlig 3D-system for ledningsnettdesign. Elektroingeniører har ofte begrenset erfaring med kompliserte MCAD-systemer og drar derfor fordel fra en brukervennlig tilnærming. For eksempel, ved å plassere en komponent, slik som en kontakt innenfor 3D-området, muliggjøres valget av referansepunkter, kanter og områder. Dette forenkler plasseringsprosessen. En forhåndsvisningsfunksjon hjelper brukere med å oppnå riktig plassering ved første forsøk, dette unngår behovet for etterjusteringer. Brukere som bruker AutoCAD kan se frem til en veldig forbedret importfunksjon. Importerte DWG- og DXF-tegninger kan endres i Versjon 2.5 med uthenting av alt relevant innhold.

Raskere kabelføring
Versjon 2.5 av Eplan Harness proD inkluderer mange nye funksjoner - for eksempel, feste av et 3D-objekts plassering, muligheten til å plassere startpunktet til en ny bunt i et ledningsnett inn i eksisterende bunter, og automatisk kabelføring. For å støtte produksjonen kan ledningsfarger vises i kontaktsymbolet på nail-bordet. Produksjonen kan derved bruke tegningen til å identifisere riktig plassering av en ledning på en kontakt. Søk i ledningslisten etter den nødvendig informasjonen er ikke lengre nødvendig og produksjonsprosessen blir raskere.

Fleksibilitet i nailboard-design
Det finnes også mange nye funksjoner i nailboard-design som vil vekke interesse blant brukere. Eplan Harness proD 2.5 har separert «datalaget» fra «visningslaget». Dette kan kanskje høres teknisk ut, men det gir brukere enorm fleksibilitet ved nailboard-design. Visningskonfigurasjoner muliggjør forskjellig visning av en tegning uten å måtte endre dataene, f.eks. i henhold til et selskaps interne tegningsstandarder. Dette gir bedre fleksibilitet. Partibehandling av oppdateringer er lagt til prosjektstyringsdelen av Eplan Harness proD. Behovet for evalueringer av tegningsoppdateringer oppdages og partibehandles for å videre redusere prosjektstyringsarbeidet. Funksjoner som den automatiserte oppdateringen av bibliotekdeler eller de nye støttede CAD-formatene er blant de mange forbedringene som øker effektiviteten i ledningsnettprosjekter og gjør arbeidsflyt raskere.

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...