Eplan Cogineer Cloud Project crop

Organisert i to funksjonsområder: Designer og Prosjektbygger.

Eplan Cogineer er på vei til skyen

Eplan Cogineer er nå et fullverdig medlem av Eplan Platformen. Denne programvaren for enkel og rask generering av elektriske skjema og fluid design gir automatisering ekstra kraft.

Basert på Microsoft Azure, vil Eplan Cogineer nå også tilby de fordelene man får av en skybasert teknisk løsning.

Den nye Eplan Cogineer er på alle måter en nyvinning innen automatisering. Sammen med Microsoft Azure kan Cogineer gi en helt ny merverdi til ditt firma - fra trygg, verdensomspennende tilgang til data, til enkel levering av omfattende IT-infrastruktur. Microsoft Azure gir mulighet for å lagre, arkivere og angi versjon for data, uten at brukerne trenger investere tid på det. Samtidig er Eplan Cogineers brukervennlighet selve kjernen: alle Eplan-brukere kan starte arbeidet umiddelbart basert på eksisterende makroer og opprette regelsett og konfiguratorer uten programmeringskunnskap. Eplans salgskonsept er også nyskapende og driver nybrottsarbeid med sin nye abonnementsbaserte lisensiering av programvaren. Kundene drar nytte av hvor lett det er å begynne å bruke Eplan Cogineer og at det ikke medfører investeringsrisiko. Lisenser kan brukes dynamisk eller legges til midlertidig etter som firmaets ordresituasjon krever det, etter behov.

Eplan Cogineer er organisert i to funksjonsområder: Designer og Prosjektbygger. Den siste er et brukergrensesnitt som opprettes automatisk basert på konfigurasjonsvariabler. Denne teknologien er den første av sitt slag innen elektroteknikk. Brukerne av systemet i en nylig pilotfase ble imponert over løsningen og har dermed bekreftet utviklingskonseptet. AB Graphic International Inc, med hovedkontor i Bridlington i Storbritannia, har testet Eplan Cogineer og bruker i mellomtiden flere lisenser hos selskapet. Som kontrollsystem-ingeniør Ken Lomas i AB Graphic International sier: »Etter å ha brukt Eplan Cogineer på flere maskiner, mens en kollega brukte den eksisterende arbeidsmetoden, kunne jeg lage et sett med tegninger på fem til ti minutter med Eplan Cogineer, sammenlignet med de vanlige seks timene. Den andre umiddelbart tydelige fordelen med Eplan Cogineer er å unngå mulige feil.»

Jungheinrich Logistics, et ledende intralogistikkfirma, bruker også den nye programvaren. Utviklingssjef innen elektroteknikk, Michael Resing i Jung-heinrich Projektlösungen i Offenbach i Tyskland, forklarer: »Våre erfaringer med Eplan Cogineer var svært positive i testfasen. Mine kolleger og jeg kunne straks begynne med arbeidet uten å bruke lang tid på gjøre oss kjent med programmet, og Eplans konsulenter hjalp med praktisk triks og knep. Det ble tydelig at Eplan Cogineer i aller høyeste grad oppfyller våre behov innen konfigurering. På grunn av det har vi permanent innført Eplan Cogineer i Offenbach, og dette skjedde i løpet av noen dager.

Data i skyen

Både funksjonsområdene Designer og Prosjektbygger starter nå direkte i skyen. Brukerregistrering- og administrasjon er lett fordi det er lagt inn i Eplan Platformen. Biblioteker og konfigurasjoner leveres av Microsoft Azure eller lagres i skyen slik at alle involverte alltid har adgang til prosjektets siste status. Tilleggsfordeler for selskaper: ledelses- og IT-oppgaver som reservesystemer overføres fra brukeren til skyen - uten behov for servermaskinvare eller administrasjon fra selskapets side. Og brukerne arbeider alltid med den aller nyeste versjonen av Eplan Cogineer.

Finn ut mer på; www.eplancogineer.com

Tavle årsmæte crop

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det sertifiseringsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.