KUKA-ready2-grip-crop

Pakker for vidt forskjellige automatiserte oppgaver

Enklere robotinstallasjon med KUKAs nye ready-to-use-pakke

Automatisering med roboter er en økende trend innen industrien. For å imøtekomme behovene i den nye epoken har KUKA utviklet konseptet Ready2_Use, som består av forhåndskonfigurerte pakkeløsninger som krever mindre forkunnskaper i robotprogrammering og integrasjon.

Et viktig ledd i KUKAs strategi for fremtiden er å se utover den enkelte roboten ved å imøtekomme kundenes behov for effektivisering i produksjonsprosessen. Et ledd i dette arbeidet er å skape ulike ferdigintegrerte Ready2_Use-løsninger som gjør det enklere å installere og komme i gang med en robot.

– Med Ready2_Use ønsker vi å bidra til at selskaper enklere skal kunne automatisere produksjonsprosessene sine for å spare tid og penger, sier Joacim Lorentsson, salgssjef for KUKA Nordic.

Det kommer til å finnes pakker for vidt forskjellige automatiserte oppgaver, for eksempel sveising, materialhåndtering og maskinbearbeiding. 

KUKA presenterer nå den første delen av konseptet – Ready2_Grip, som er en utstyrspakke inklusive pneumatiske gripere for bruk med

KUKAs robotserie KR AGILUS. Totalt finnes det 20 forskjellige Ready2_Grip-pakker med maskinvare og programvare tilpasset ut fra brukerens behov.

– Ready2_Grip innebærer mange fordeler for kunden. Den er testet og dokumentert ved levering, noe som reduserer faren for feil og sparer dyrebar tid, fordi den kan begynne å brukes direkte i produksjonen, sier Lorentsson og slår fast:

– Ved hjelp av våre Ready2_Use-løsninger kan kundene effektivisere robotinvesteringene sine og dermed raskere gå over til ny og lønnsom teknologi.

Om KUKA Nordic Norway

KUKA-konsernet er et globalt automasjonsselskap med en omsetning på cirka 3 milliarder euro og 13 188 ansatte. Som ledende globale leverandører av intelligente automasjonsløsninger tilbyr KUKA Robotics, KUKA Industries, KUKA Systems og Swisslog – som er en del av KUKA-konsernet, sine kunder innenfor bilindustrien, elektronikk, forbrukervarer, metallbearbeiding, logistikk/e-handel, helsevesen og Robot-service, alt som skal til fra én eneste kilde: fra komponenter og celler til helt automatiserte systemer.
KUKA-konsernet har hovedkontor i Augsburg.

KUKA NORDIC AB i Göteborg er et svensk datterselskap for KUKA Roboter GmbH

 

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.