commKit crop

Sparer omfattende programmeringsinnsats og garanterer en rask time to market

Enkel oppgradering av HART- og Modbus-enheter i prosessindustrianlegg

Softings commKit støtter nå Integrator Function Block og standardiserte tilkoblingspunkter for FOUNDATION Fieldbus pluss flere andre nye funksjoner som gjør ettermontering av HART- og Modbus-enheter i prosessindustriinstallasjoner enda enklere.

commKit fra Softing er et sett som kombinerer maskinvare, programvare og kundespesifikke konsulenttjenester for enhetsprodusenter i prosessindustrien som ønsker å oppgradere sine eksisterende HART eller Modbus feltenheter for FOUNDATION Fieldbus eller PROFIBUS PA på en rask og enkel måte. commKit består av commModule MBP (Manchester Bus Powered), en grensesnitt maskinvaremodul for FF H1 eller PROFIBUS PA, programvareverktøyet commScripter for å generere den enhetsspesifikke kartfunksjonen og en støttetjeneste som følger kunden hele veien frem til sertifisering. Den forhåndssertifiserte maskinvaren og forhåndsinstallerte fastvaren reduserer kompleks og kostbar innebygd programvareutvikling til å skrive en enkel parametertilordningstabell. Dette sparer omfattende programmeringsinnsats og garanterer en rask time to market.

I den nye versjonen commKit V3.50 støtter commScripter-programvaren for FF nå Integrator Function Block og Standard Connection Points (SCP). SCP-støtte er spesielt viktig siden det vil være en obligatorisk funksjon for enhver enhet som skal registreres hos FieldComm Group i fremtiden. Videre er FF-demoenheten (CS START HART) registrert hos FieldComm Group. Dette sikrer at alle funksjoner og funksjoner som er tilgjengelige i kundespesifikke integrasjoner også fullt ut samsvarer med FF-standarden. Som en del av denne prosessen er det også registrert en grunnleggende FDI-pakke.

For PROFIBUS PA ble støtte for Totalizer Function Block lagt til. Nå er alle funksjonsblokktyper definert i PA-profilen tilgjengelige. Ytterligere nye funksjoner er forbedret og enhetlig diagnosekartlegging for FF og PROFIBUS PA, og forbedret støtte for ikke-kartlagte blokkparametere.

For commModule MBP-maskinvaren ble NVRAM-verifisering (Non-Volatile Random Access Memory) lagt til. Verifikasjonsresultater indikeres via Diagnosis Transducer Block (DIAG-TB) levert av Softing, som tilbyr avanserte funksjoner for problemanalyse og prediktivt vedlikehold.

Josef Luttenbacher, produktsjef i Softing Industrial sier: "Industrie 4.0 og avledede konsepter som NAMUR Open Architecture (NOA) fokuserer på de omfattende dataene som digitale feltenheter kan levere for diagnostikk og ressursforvaltning. Følgelig ser vi en økende etterspørsel fra enhetsprodusenter om å erstatte det analoge strømsløyfegrensesnittet og HART-modemet med et digitalt feltbussgrensesnitt for FOUNDATION Fieldbus eller PROFIBUS PA. Dette krever vanligvis omfattende og kostbart utviklingsarbeid for både programvare og maskinvare. For de som ikke har kapasitet til en storstilt investering, tilbyr vårt commKit en rimelig ettermontering og garanterer en rask time to market.”

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...