commKit crop

Sparer omfattende programmeringsinnsats og garanterer en rask time to market

Enkel oppgradering av HART- og Modbus-enheter i prosessindustrianlegg

Softings commKit støtter nå Integrator Function Block og standardiserte tilkoblingspunkter for FOUNDATION Fieldbus pluss flere andre nye funksjoner som gjør ettermontering av HART- og Modbus-enheter i prosessindustriinstallasjoner enda enklere.

commKit fra Softing er et sett som kombinerer maskinvare, programvare og kundespesifikke konsulenttjenester for enhetsprodusenter i prosessindustrien som ønsker å oppgradere sine eksisterende HART eller Modbus feltenheter for FOUNDATION Fieldbus eller PROFIBUS PA på en rask og enkel måte. commKit består av commModule MBP (Manchester Bus Powered), en grensesnitt maskinvaremodul for FF H1 eller PROFIBUS PA, programvareverktøyet commScripter for å generere den enhetsspesifikke kartfunksjonen og en støttetjeneste som følger kunden hele veien frem til sertifisering. Den forhåndssertifiserte maskinvaren og forhåndsinstallerte fastvaren reduserer kompleks og kostbar innebygd programvareutvikling til å skrive en enkel parametertilordningstabell. Dette sparer omfattende programmeringsinnsats og garanterer en rask time to market.

I den nye versjonen commKit V3.50 støtter commScripter-programvaren for FF nå Integrator Function Block og Standard Connection Points (SCP). SCP-støtte er spesielt viktig siden det vil være en obligatorisk funksjon for enhver enhet som skal registreres hos FieldComm Group i fremtiden. Videre er FF-demoenheten (CS START HART) registrert hos FieldComm Group. Dette sikrer at alle funksjoner og funksjoner som er tilgjengelige i kundespesifikke integrasjoner også fullt ut samsvarer med FF-standarden. Som en del av denne prosessen er det også registrert en grunnleggende FDI-pakke.

For PROFIBUS PA ble støtte for Totalizer Function Block lagt til. Nå er alle funksjonsblokktyper definert i PA-profilen tilgjengelige. Ytterligere nye funksjoner er forbedret og enhetlig diagnosekartlegging for FF og PROFIBUS PA, og forbedret støtte for ikke-kartlagte blokkparametere.

For commModule MBP-maskinvaren ble NVRAM-verifisering (Non-Volatile Random Access Memory) lagt til. Verifikasjonsresultater indikeres via Diagnosis Transducer Block (DIAG-TB) levert av Softing, som tilbyr avanserte funksjoner for problemanalyse og prediktivt vedlikehold.

Josef Luttenbacher, produktsjef i Softing Industrial sier: "Industrie 4.0 og avledede konsepter som NAMUR Open Architecture (NOA) fokuserer på de omfattende dataene som digitale feltenheter kan levere for diagnostikk og ressursforvaltning. Følgelig ser vi en økende etterspørsel fra enhetsprodusenter om å erstatte det analoge strømsløyfegrensesnittet og HART-modemet med et digitalt feltbussgrensesnitt for FOUNDATION Fieldbus eller PROFIBUS PA. Dette krever vanligvis omfattende og kostbart utviklingsarbeid for både programvare og maskinvare. For de som ikke har kapasitet til en storstilt investering, tilbyr vårt commKit en rimelig ettermontering og garanterer en rask time to market.”

Omron ATC Barcelona1 crop

OMRON åpner dørene til fremtidens fabrikk med oppdatert automatiseringssenter i Barcelona

Utforske bruken av ny teknologi, for eksempel AI og industriell IoT

OMRONs første automatiseringssenter i Europa har nylig gjennomgått en stor ombygging og inkluderer nå et omfattende demonstrasjonsområde for innovative automatiseringsapplikasjoner. Takket være toppmoderne fjernforbindelser inviteres norske bedrifter inn i morgendagens digitale fabrikk.

les mer...
FG-Tech PressPhoto-IXARC-27mm

Ny encoder i Posital sin IXARC-familie – Kun 27mm lang

Sikrer pålitelig drift under våte og skitne forhold

Posisjons- og bevegelsessensor spesialisten POSITAL, som representeres av FG-Tech AS, har ett nytt familiemedlem i sin populære IXARC enkoder-familie med hus som kun er 27 mm langt. Denne reduserte lengden, kombinert med en diameter på bare 36 mm, betyr at disse superkompakte enhetene er ideelle plass for montering er begrenset.

les mer...
Trend cyber sikkerhet crop

Opplever at virksomheten går på akkord med cybersikkerhet

Går på akkord med egen cybersikkerhet til fordel for økt digitalisering

Fersk rapport fra Trend Micro avdekker et alarmerende behov for å diskutere forretningsrisiko så raskt som mulig. 15. november la IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro, frem en rapport basert på ny forskning. I rapporten kommer det frem at hele 9 av 10 IT-beslutningstagere hevder at virksomheten deres er villig til å gå på akkord med egen cybersikkerhet til fordel for økt digitalisering, økt produktivitet eller andre mål. 

les mer...
Næringsminister MIL crop

Imponert over industrisamarbeid i Agder

MIL fungerer som en arena for samskaping og utvikling

– Dette var veldig nyttig for meg. Her er det mye å følge opp videre, sier den nye næringsministeren Jan Christian Vestre etter et innholdsfylt besøk på Mechatronics Innovation Lab (MIL) ved UiA. Vestre, som representerer Arbeiderpartiet, har som mål å besøke hundre bedrifter før jul.

les mer...