Festo FDT_3D crop

Gir rask og innovativ konfigurasjon og bestilling

Enkel og pålitelig konfigurasjon av pneumatiske systemer

Rask, pålitelig og effektiv – programvaren Festo Design Tool 3D minimerer risikoen for feil når systemmoduler designes og bestilles, samtidig som prosessen blir enklere.

Logistikk og montering forenkles siden systemmoduler leveres som en komplett pakke med kun et varenummer. Festo Design Tool 3D gir rask og innovativ konfigurasjon og bestilling av pneumatiske systemer.

Det har inntil nå alltid vært en risiko ved dimensjonering og bestilling av pneumatiske sylindere. Mange individuelle systemkomponenter skulle plasseres manuelt av konstruktører ved hjelp av CAD-systemer og det skulle bestilles lange lister med komponenter. Risikoen for feil var derfor stor.

Større sikkerhet

Dette problemet er nå løst – det nye Festo Design Tool 3D gir større sikkerhet. Med denne raske, pålitelige og effektive programvaren er det enkelt å dimensjonere standard sylindermoduler med tilbehør i alle CAD-formater.

Festo Design Tool 3D til pneumatiske systemer minimerer arbeidsmengden i forbindelse med systemdesign og du sparer derfor en mengde med tid. Risikoen for feil ved utarbeidelse av stykklister og bestilling av individuelle komponenter reduseres betydelig.

Rask installasjon, enkel utvelgelse

Dette verktøyet kan installeres lokalt på egen datamaskin med noen få enkle trinn, og vil da være fullt funksjonelt. Med Festo Design Tool 3D er det ikke bare enkelt å velge de nødvendige pneumatiske komponentene, men programmet samler også de valgte tilbehør på komponenter i overensstemmelse med ditt behov.

Du trenger bare å beslutte om du vil motta en komplett ferdig montert komponentmodul etter behov eller om du heller vil ha en ”PrePack” som inneholder alle nødvendige komponenter samlet i en komplett pakke. Til slutt genererer CAD-programvaren en enkelt ordrekode. Ved å følge denne spesifikke prosedyren med Festo Design Tool 3D kan brukeren unngå feil i typekodene på stykklistene og i forholdet mellom komponenter i CAD-tegninger. Denne prosedyren reduserer også arbeidsmengden av alle prosesser og avdelinger.

Sparer tid og arbeid

Den nye CAD-programvaren Festo Design Tool 3D gir alle en større sikkerhet og reduserer arbeidsmengden, enten det gjelder ingeniører, innkjøpere, lagersjefer eller teknikere. Den enkle grafiske oversikten over tilbehør og automatisk feilfrie plassering av tilbehør, eliminerer behovet for individuelle overføringer og effektiv måte der en ordre kan gjøres med et varenummer. Det minimerer all risiko for konfigurasjonsfeil og sparer tid i hele prosessen.

Den påfølgende leveringen med en enkelt pakke gjør prosjekteringen enklere og reduserer også sløsing av emballasje. Uansett om det leveres ferdig montert eller som en ”PrePack”, er installasjonen av pneumatiske komponenter med Festo Design Tool 3D sikker og pålitelig. Festo Design Tool vil være tilgjengelig i Norge fra nyåret 2015.

For ytterligere informasjon se: www.festo.no

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...