ABB EQ Matic crop

Konfigurerbart dashbordsid gir en rask oversikt over de mest relevante måledata

Enkel og automatisk innsamling av målerdata på M-Bus

Med EQ-maticfra ABB kan du enkelt samle inn, overvåke og analysere forbruksdata for el.-, gass- vann- eller varmemålere. For detaljert overvåkning tilbyr EQ-matic flere analysefunksjoner som historisk dataanalyse, referansefunksjoner, kostnadsanalyse med mer.

Spar energiforbruk med EQ-matic

  • Finn «energityvene» og optimaliser energikostnadene.
  • For 16 og 64 M-Bus målere.
  • Innebygget WEB-server med god visning. Trenger ingen egen software.
  • Brukes med standard WEB Lesere.
  • Dashboard med mulighet for å vise hva den enkelte bruker ønsker.
  • Automatisk deteksjon av ABB EQ-Metere.


Enkel overvåking og analyse av energiforbruket som gir besparingsmuligheter
Det konfigurerbare dashbordsidet gir en rask oversikt over de mest relevante måledata og analysekart. Dette gjør det mulig å identifisere «energityver» og optimalisere energikostnadene. Ulike eksportfunksjoner er tilgjengelig for videre behandling av dataene.

EQ-matic samler inn måledata fra A- og B-serien EQ-målere med M-bus, i tillegg kan den samle inn data fra andre M-bus enheter.  Den finnes i to utgaver, en for 16 M-bus enheter og en for 64 M-bus enheter. Begge har innebygget web server og kommuniserer opp mot Lan.

 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.