NORDE5 crop

Nye teknologier innen maskinteknikk kan redusere CO2-utslippene med 86 %

Energieffektivitet – NORD-komponenter øker energieffektiviteten til drivsystemer

Ikke bare i tider med stigende energipriser er energieffektivitet et av industriens viktigste mål. Svært effektive komponenter fra NORD DRIVESYSTEMS bidrar til å redusere energiforbruket til drivsystemer. I tillegg tilbyr drivspesialisten sine kunder energirelaterte råd.Additionally, the drive specialist offers its customers energy-related advice.

- Vi hjelper kundene våre med å spare energi, oppsummerer markedssjef Jörg Niermann en av de viktigste retningslinjene til NORD DRIVESYSTEMS. Selskapets drivkomponenter er i økende grad optimalisert mot energieffektivitetsfaktoren. En studie fra Mechanical Engineering Industry Association VDMA og ledelseskonsulentselskapet Boston Consulting Group har vist at innovative teknologier innen maskinteknikk og anleggsbygging kan bidra til å redusere CO2-utslippene i hele industrien med opptil 86 prosent. "Og vi ønsker å støtte kundene våre i å bruke deres sparepotensiale", sier Niermann.

Svært effektiv IE5+ synkronmotor
NORD setter nye standarder når det gjelder energieffektivitet med synkronmotoren IE5+, som oppnår en virkningsgrad på opptil 95 prosent. Takket være permanent magnet synkronmotorteknologi (PMSM), oppnår den denne høye virkningsgraden relativt konstant over et bredt hastighets- og dreiemomentområde og gir også svært god energiforbruksytelse i dellast- og delhastighetsområder. Dette betyr at den til og med overgår den høyeste definerte energieffektivitetsklassen IE5.

På grunn av det brede effektområdet, bidrar IE5+ også til å redusere den totale eierkostnaden (TCO) utover energieffektiviteten ved å muliggjøre versjonsreduksjon i et samlet system. "Spesielt for systemer med mange drifter, for eksempel innen intralogistikk, er det et betydelig sparepotensial her", sier Niermann.

Patentert DuoDrive girmotor
Synkronmotoren IE5+ er også en del av den patenterte DuoDrive girmotoren, hvor den er integrert i et ett-trinns spiralgir. Beregnet via systemet oppnår girmotoren opptil 92 prosent, en av de høyeste effektivitetene på markedet i denne effektklassen. »Jo færre grensesnitt, jo høyere systemeffektivitet», forklarer Jörg Niermann. Integreringen av drivverket i girhuset reduserer monteringsplassen, antall slitasjeutsatte deler og dermed også vedlikeholdsarbeidet. Eliminering av komponentskjøter minimerer også risikoen for væskeinntrengning og bakteriell kontaminering..

DuoDrive ble spesielt utviklet for intralogistikk og næringsmiddelindustrien. I et oppdrag for drikkevareindustrien har NORD også gjennomført en energieffektiviseringsundersøkelse. I en utstillingsmodell, der flasker transporteres i to sirkulære systemer, sammenlignet drivspesialisten strømforbruket til to drivkonfigurasjoner: først en DuoDrive inkludert en NORDAC PRO SK 500E styreskap frekvensomformer og den andre en vanlig IE3 asynkronmotor med skråkant. gir og desentralisert frekvensomformer. Resultatet: DuoDrive bruker opptil 50 prosent mindre energi.

Redusere karbonavtrykket
NORD DRIVESYSTEMS hjelper ikke bare sine kunder med å oppdage og oppnå et slikt sparepotensial med sine effektive komponenter, men også med en spesiell service. NORD ECO-tjenesten kontrollerer kundens installerte frekvensomformere med hensyn til energieffektivitet, dimensjonering og antall versjoner. Ut fra dette skaper NORD et energieffektiviseringskonsept som identifiserer mulige sparepotensialer og er skreddersydd etter kundens krav.

- I tider med stigende energipriser blir det mer og mer aktuelt å øke energieffektiviteten, understreker Jörg Niermann. Som en engasjert familiebedrift legger NORD DRIVESYSTEMS også stor vekt på å redusere sitt økologiske fotavtrykk av hensyn til rettferdighet mellom generasjoner og kampen mot klimaendringer.

Eaton PowerXL DG1-1 crop

Eatons PowerXL-familie lanseres med PROFINET

Alle parameterne og funksjonene kan enkelt behandles og endres

Alle frekvensomformere i PowerXL-familien kommer nå med PROFINET-grensesnitt – klare for fremtidens kommunikasjon. Det store utvalget av frekvensomformere i Eatons PowerXL-serie, kommer nå også med PROFINET-kommunikasjonsgrensesnitt. 

les mer...
Phoenix ethernet crop

Ny busskobler for Ethernet

Øker nettverkssikkerheten ved å sperre porter som ikke benyttes

Med den nye Inline-busskobleren for Modbus/TCP (UDP) IL ETH BK-PAC utvider Phoenix Contact produktporteføljen for å bygge opp Remote-I/O-løsninger i automasjonskapet. Busskobleren i beskyttelsesgrad IP20 er kompatibel med alle tilgjengelige Inline-I/O-moduler inkludert forgreningsmoduler for å åpne en remote-bus-kontakt.

les mer...
Eltele Siemens crop

Eltel og Siemens signerer landsdekkende serviceavtale for ladestasjoner

Vil bidra til effektiv utvikling av elektrifisert infrastruktur

Eltel og Siemens har signert en rammeavtale om installasjon, service og drift av ladere for elektriske kjøretøy. Med dette inngår de to selskapene et strategisk samarbeid som vil sikre kvalitet i leveransene og driftssikkerhet nasjonalt, til det beste for brukerne. Avtalen gjelder for to år med opsjon for forlengelse opp til ytterligere to år.  

les mer...
Parker VA crop

Parker med ny VA-serien med neste generasjons LS-ventiler

Er blitt designet med fokus på å redusere plassbehov

Forhåndskompensert, proporsjonal og lastkjennende: nye LS-ventiler med mengdehastigheter opptil 450 l/min for mobile maskinapplikasjoner. Parker Hannifin, kunngjør et sett med neste generasjons LS-ventiler, som en del av VA-serien, som er spesielt utviklet for krevende maskinapplikasjoner.

les mer...