Prediktor Jeanette crop

Jeanette Larsen tar nå over lederjobben i gruppen

Endringer i Prediktor selskapenes ledelse og styre

Prediktor selskapene har gjort endringer i toppledelsen og styre. Prediktor gruppen består av selskapene Prediktor Holding AS, Prediktor AS og Prediktor Instruments AS.

Disse selskapene med felles eierstruktur, styre og ledelse, leverer egenutviklet programvare og instrumentering for optimaliseringsformål i produksjon-, olje/gass- og maritim industri.


En knoppskytning fra gruppen, Prediktor Medical AS, har en annen eierstruktur, ledelse og styre. Dette selskapet utvikler en ikke-invasiv, kontinuerlig glukosemåler for diabetesmarkedet.


Espen Krogh forlater jobben som daglig leder i gruppen, men trer inn i tilsvarende rolle i Prediktor Medical AS. Jeanette Larsen, tidligere CFO i gruppen, tar over som ny daglig leder i gruppen. Samtidig trer Espen Krogh inn som styreleder i Prediktor gruppen, i Prediktor Medical AS har Yngvar Christophersen styreledervervet. Resten av Prediktor gruppens nye styre består av: Vidar Låte, Dag Terje Rian, Steinar Sælid, Helge Mordt og Eirik Hommeren.


Utover Yngvar Christophersen, består Prediktor Medicals nye styre av: Tor Norbye, Tore- Rynning Nielsen, Stein Lorentzen-Lund, Norbert Hoyer, Sanyou Chen, og Steinar Sælid.


«Jeg har vært med på en snu operasjon i Prediktor gruppen», sier Espen Krogh. «Vi har gått fra en alvorlig krise i vårt hovedmarked for 4 år siden: solcellemarkedet, til en ny situasjon med tre uavhengige forretningsenheter. Alle enhetene opplever nå god vekst, og positive marginer». Prediktor Medical har nå et krevende kommersialiseringsløp foran seg». Jeg ser frem til å ta hånd om disse utfordringene på fulltid», avslutter Krogh som har jobbet i Prediktor siden 1997.


Jeanette Larsen tar nå over lederjobben i gruppen som første kvinne og ikke ingeniør i denne stillingen i Prediktors historie: «Jeg har jobbet i Prediktor siden 2008, og har i CFO rollen hatt lederansvar for økonomi og administrasjon, samt vært en støttespiller for daglig leder, det har vært en lærerik reise gjennom medgang og alvorlig motgang, til nå hvor vi er stabile og har god progresjon.» Hun fortsetter: «I min nye rolle som CEO har jeg med meg et meget sterkt team, bestående av lederne for de 3 forretningsenhetene, Solutions, Software og Instruments.». Gründer Steinar Sælid er stadig like sentral i selskapsgruppen med sin posisjon som CTO. Larsen sier videre: Jeg ønsker å bidra til å videreutvikle og vokse med våre produkter og løsninger og er trygg på at vi har store muligheter foran oss.» «Jeg tror at min økonomibakgrunn og erfaring i selskapet vil styrke CEO rollen og være et godt komplement til en ellers teknologbasert ledergruppe og ingeniørbasert organisasjon», avslutter hun.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.