Endress miljø crop

Har også registrert et økt engasjement hos kundene

Endress+Hauser sertifisert som miljøfyrtårn

I forrige uke fikk Endress+Hauser overrakt det synlige beviset på at bedriften er en Miljøfyrtårn bedrift. Det var Liers ordfører Gunn Cecilie Ringdal som overrakte sertifiseringsbeviset

Administrerende direktør Tore Sandvoll i Endress+Hauser uttalte ved overrekkelsen at det er både miljø- og HMS-aspekter som ligger bak sertifiseringen. Vi har også registrert et økt engasjement hos våre kunder om å arbeide mest mulig miljøbevisst. Moderfirmaet i Sveits har sertifisert oss, men vi ønsket også å ha en norsk sertifisering. Valget sto mellom en ISO-sertifisering og Miljøfyrtårn. Det ble Miljøfyrtårn ordningen vi falt ned på.

Det har vært en omfattende prosess, som har vært lærerik. To medarbeidere, Marius Kolloen Andresen og Petter Borch, har ledet prosjektet internt i bedriften. I sertifiseringsprosessen deltok flere Lier bedrifter. Det var positivt at flere bedrifter var sammen i prosessen, man lærte av hverandre. Gjennom prosessen har selskapet registrert at det er blitt en økt miljøforståelse hos alle medarbeiderne.

Norges mest brukte miljøsertifikat

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Over 5200 virksomheter er sertifisert som Miljøfyrtårn – fra små og mellomstore enkeltvirksomheter, til store konsern og kommuner. Miljøfyrtårn har tilpassede kriterier for over 70 ulike bransjer. Det finnes flere miljøsertifiseringer i Norge. Miljøfyrtårn-ordningen driftes av Stiftelsen Miljøfyrtårn.

Miljøfyrtårn er den første nasjonale ordningen i Europa som er blitt anerkjent av EU.

Sertifiserte virksomheter kan fremlegge Miljøfyrtårn-sertifikatet som dokumentasjon når offentlige oppdragsgivere i andre europeiske land gjennomfører konkurranser, og det er stilt krav om EMAS eller andre miljøledelsessystemer

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.

Emerson TopWorx_DVR_Iso crop

Emerson lanserer en kompakt ventilposisjonsensor som er konstruert for rask og enkel igangsetting

TopWorx DVR Switchbox er en kompakt og robust ventilposisjonerer av høy kvalitet som leverer pålitelige tilbakemeldinger om åpen/lukket ventilposisjon. Emerson lanserer nyeTopWorx™ DVR Switchbox. Den kombinerer et robust hus av resin, en kompakt størrelse og et patentert kamhjuldesign som leverer et pålitelig verktøy for tilbakemelding om ventilposisjoner for vann- og spillvannsystemer, næringsmiddel- og drikkevareproduksjon og industrielle bruksområder.