EH_3 Mio MIDs crop

Magmeter har universelle bruksområder

Endress+Hauser passerer 3-millionersgrensen i salg av elektromagnetiske mengdemålere

Siden 1977 har Endress+Hauser solgt over tre millioner elektromagnetiske mengdemålere (magmeter) og skapt nyvinninger på løpende bånd innen metrologien. “Vi er svært fornøyde med at det stadig er et behov for våre mengdemålere, og for at vi nå har nådd milepælen på tre millioner solgte enheter.

Denne suksessen er basert på den høye produktkvaliteten vi har være konsekvente med å levere kundene våre i mange tiår,” sier Mirko Lehmann, daglig leder i produktsenteret for mengdemåling i Endress+Hauser.

Magmeter har universelle bruksområder i vannbehandling, kjemi, biovitenskap, gruvedrift og nærings- og nytelsesmiddelindustrien og krever nesten ikke noe vedlikehold. De måler strømningen av elektrisk ledende væsker i rør med høy presisjon. Den robuste designen tåler de tøffeste miljøforhold og gjør at de til og med kan brukes i gruveindustrien. I denne industrien brukes de ofte til å måle malmslurryer med steinfragmenter i opptil knyttnevestørrelse.

Allsidige enheter til all slags bruk

Det unike ved magmeter er at de både kan monteres i de minste rørene på 2 mm i diameter og store rør på opptil 3 meter i diameter. Rør i denne størrelsen brukes blant annet til å levere drikkevann og prosessvann til storbyer. Magmeter måler også disse gigantiske vannmengdene med maksimal presisjon.

De mange godkjenningene som er gitt, er en av hovedgrunnene til de allsidige alternativene for bruksområder. Disse alternativene omfatter drikkevann, hygieniske eller sterile bruksområder, permanent bruk under vann eller i underjordiske områder (korrosjonsbestandighet) samt for kjøp og salg eller til bruk på skip i røft farvann.

Sømløs systemintegrering

Ved hjelp av konstant forsknings- og utviklingsinnsats innen sensorteknologi og signalbehandling i flere tiår har Endress+Hauser utviklet MID-er av høy kvalitet som er utstyrt med flere funksjoner. Takket være et bredt utvalg av feltbusser (HART, PROFIBUS, PROFINET, Modbus, FOUNDATION Fieldbus, EtherNet/IP eller OPC UA) kan mengdemålerne integreres på en optimal måte i komplekse applikasjoner med måle- og styreteknologi.

Innenfor konteksten av moderne nettverk via Industry 4.0 kan måleverdier, enhetsparametre og diagnostikkparametre nå overføres via skyen, behandlet og tilgjengelige for styringsaktiviteter hvor som helst og når som helst.

Konstant innovasjon garanterer nærhet til kunden

Konsernet nekter å hvile på laurbærene og arbeider stadig for å tilpasse produktserien til nye markedskrav og kundebehov. For eksempel en måleelektrode som er unik på mengdemålingsmarkedet, som lar enheten monteres i umiddelbar nærhet av rørkoblinger som genererer strømningsforstyrrelser, uten å forhindre målenøyaktigheten og uten tilstoppingen av målerøret som normalt kreves til dette formålet.

I anleggsteknikk gir dette maksimal fleksibilitet under planlegging av rør, selv på trange steder. En annen viktig innovasjon er magmeter som i tillegg er utstyrt med temperatur- og konduktivitetsmåling, noe som muliggjør enda mer omfattende prosess- og produktovervåkning.

Et ytterligere høydepunkt er Heartbeat Technology, en testfunksjon som er integrert i måleelektronikken. Denne teknologien omfatter flere alternativer for overvåkning av en enhets funksjonalitet eller visse prosessparametre, f.eks. for tidsnok deteksjon av oppbygging i rør eller verifisering av måleinstrumenter under drift. Dette forbedrer både effektiviteten og driftssikkerheten på industrianlegg og bidrar dermed til prosessoptimalisering.

Mirko Lehmanns mål for konsernets fremtid er tydelig: “Innovasjoner som disse, og flere med dem, vil ikke bare forsterke vårt markedslederskap i mengdemåling, men fortsette å utvide det på lang sikt.”

 

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...
Pepperl milliard crop

Milepæl for Pepperl+Fuchs

2022 ble året selskapet rundet 1 Milliard Euro i omsetning. Akkurat i tide til julaften kunne styret i Pepperl+Fuchs konsernet kunngjøre gode nyheter på egne vegne: For første gang i sin 77-årige historie overskred Pepperl+Fuchs terskelen på én milliard euro i globalt årlig salg akkurat denne dagen.

les mer...