EH_3 Mio MIDs crop

Magmeter har universelle bruksområder

Endress+Hauser passerer 3-millionersgrensen i salg av elektromagnetiske mengdemålere

Siden 1977 har Endress+Hauser solgt over tre millioner elektromagnetiske mengdemålere (magmeter) og skapt nyvinninger på løpende bånd innen metrologien. “Vi er svært fornøyde med at det stadig er et behov for våre mengdemålere, og for at vi nå har nådd milepælen på tre millioner solgte enheter.

Denne suksessen er basert på den høye produktkvaliteten vi har være konsekvente med å levere kundene våre i mange tiår,” sier Mirko Lehmann, daglig leder i produktsenteret for mengdemåling i Endress+Hauser.

Magmeter har universelle bruksområder i vannbehandling, kjemi, biovitenskap, gruvedrift og nærings- og nytelsesmiddelindustrien og krever nesten ikke noe vedlikehold. De måler strømningen av elektrisk ledende væsker i rør med høy presisjon. Den robuste designen tåler de tøffeste miljøforhold og gjør at de til og med kan brukes i gruveindustrien. I denne industrien brukes de ofte til å måle malmslurryer med steinfragmenter i opptil knyttnevestørrelse.

Allsidige enheter til all slags bruk

Det unike ved magmeter er at de både kan monteres i de minste rørene på 2 mm i diameter og store rør på opptil 3 meter i diameter. Rør i denne størrelsen brukes blant annet til å levere drikkevann og prosessvann til storbyer. Magmeter måler også disse gigantiske vannmengdene med maksimal presisjon.

De mange godkjenningene som er gitt, er en av hovedgrunnene til de allsidige alternativene for bruksområder. Disse alternativene omfatter drikkevann, hygieniske eller sterile bruksområder, permanent bruk under vann eller i underjordiske områder (korrosjonsbestandighet) samt for kjøp og salg eller til bruk på skip i røft farvann.

Sømløs systemintegrering

Ved hjelp av konstant forsknings- og utviklingsinnsats innen sensorteknologi og signalbehandling i flere tiår har Endress+Hauser utviklet MID-er av høy kvalitet som er utstyrt med flere funksjoner. Takket være et bredt utvalg av feltbusser (HART, PROFIBUS, PROFINET, Modbus, FOUNDATION Fieldbus, EtherNet/IP eller OPC UA) kan mengdemålerne integreres på en optimal måte i komplekse applikasjoner med måle- og styreteknologi.

Innenfor konteksten av moderne nettverk via Industry 4.0 kan måleverdier, enhetsparametre og diagnostikkparametre nå overføres via skyen, behandlet og tilgjengelige for styringsaktiviteter hvor som helst og når som helst.

Konstant innovasjon garanterer nærhet til kunden

Konsernet nekter å hvile på laurbærene og arbeider stadig for å tilpasse produktserien til nye markedskrav og kundebehov. For eksempel en måleelektrode som er unik på mengdemålingsmarkedet, som lar enheten monteres i umiddelbar nærhet av rørkoblinger som genererer strømningsforstyrrelser, uten å forhindre målenøyaktigheten og uten tilstoppingen av målerøret som normalt kreves til dette formålet.

I anleggsteknikk gir dette maksimal fleksibilitet under planlegging av rør, selv på trange steder. En annen viktig innovasjon er magmeter som i tillegg er utstyrt med temperatur- og konduktivitetsmåling, noe som muliggjør enda mer omfattende prosess- og produktovervåkning.

Et ytterligere høydepunkt er Heartbeat Technology, en testfunksjon som er integrert i måleelektronikken. Denne teknologien omfatter flere alternativer for overvåkning av en enhets funksjonalitet eller visse prosessparametre, f.eks. for tidsnok deteksjon av oppbygging i rør eller verifisering av måleinstrumenter under drift. Dette forbedrer både effektiviteten og driftssikkerheten på industrianlegg og bidrar dermed til prosessoptimalisering.

Mirko Lehmanns mål for konsernets fremtid er tydelig: “Innovasjoner som disse, og flere med dem, vil ikke bare forsterke vårt markedslederskap i mengdemåling, men fortsette å utvide det på lang sikt.”

 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.

Emerson TopWorx_DVR_Iso crop

Emerson lanserer en kompakt ventilposisjonsensor som er konstruert for rask og enkel igangsetting

TopWorx DVR Switchbox er en kompakt og robust ventilposisjonerer av høy kvalitet som leverer pålitelige tilbakemeldinger om åpen/lukket ventilposisjon. Emerson lanserer nyeTopWorx™ DVR Switchbox. Den kombinerer et robust hus av resin, en kompakt størrelse og et patentert kamhjuldesign som leverer et pålitelig verktøy for tilbakemelding om ventilposisjoner for vann- og spillvannsystemer, næringsmiddel- og drikkevareproduksjon og industrielle bruksområder.