EH_3 Mio MIDs crop

Magmeter har universelle bruksområder

Endress+Hauser passerer 3-millionersgrensen i salg av elektromagnetiske mengdemålere

Siden 1977 har Endress+Hauser solgt over tre millioner elektromagnetiske mengdemålere (magmeter) og skapt nyvinninger på løpende bånd innen metrologien. “Vi er svært fornøyde med at det stadig er et behov for våre mengdemålere, og for at vi nå har nådd milepælen på tre millioner solgte enheter.

Denne suksessen er basert på den høye produktkvaliteten vi har være konsekvente med å levere kundene våre i mange tiår,” sier Mirko Lehmann, daglig leder i produktsenteret for mengdemåling i Endress+Hauser.

Magmeter har universelle bruksområder i vannbehandling, kjemi, biovitenskap, gruvedrift og nærings- og nytelsesmiddelindustrien og krever nesten ikke noe vedlikehold. De måler strømningen av elektrisk ledende væsker i rør med høy presisjon. Den robuste designen tåler de tøffeste miljøforhold og gjør at de til og med kan brukes i gruveindustrien. I denne industrien brukes de ofte til å måle malmslurryer med steinfragmenter i opptil knyttnevestørrelse.

Allsidige enheter til all slags bruk

Det unike ved magmeter er at de både kan monteres i de minste rørene på 2 mm i diameter og store rør på opptil 3 meter i diameter. Rør i denne størrelsen brukes blant annet til å levere drikkevann og prosessvann til storbyer. Magmeter måler også disse gigantiske vannmengdene med maksimal presisjon.

De mange godkjenningene som er gitt, er en av hovedgrunnene til de allsidige alternativene for bruksområder. Disse alternativene omfatter drikkevann, hygieniske eller sterile bruksområder, permanent bruk under vann eller i underjordiske områder (korrosjonsbestandighet) samt for kjøp og salg eller til bruk på skip i røft farvann.

Sømløs systemintegrering

Ved hjelp av konstant forsknings- og utviklingsinnsats innen sensorteknologi og signalbehandling i flere tiår har Endress+Hauser utviklet MID-er av høy kvalitet som er utstyrt med flere funksjoner. Takket være et bredt utvalg av feltbusser (HART, PROFIBUS, PROFINET, Modbus, FOUNDATION Fieldbus, EtherNet/IP eller OPC UA) kan mengdemålerne integreres på en optimal måte i komplekse applikasjoner med måle- og styreteknologi.

Innenfor konteksten av moderne nettverk via Industry 4.0 kan måleverdier, enhetsparametre og diagnostikkparametre nå overføres via skyen, behandlet og tilgjengelige for styringsaktiviteter hvor som helst og når som helst.

Konstant innovasjon garanterer nærhet til kunden

Konsernet nekter å hvile på laurbærene og arbeider stadig for å tilpasse produktserien til nye markedskrav og kundebehov. For eksempel en måleelektrode som er unik på mengdemålingsmarkedet, som lar enheten monteres i umiddelbar nærhet av rørkoblinger som genererer strømningsforstyrrelser, uten å forhindre målenøyaktigheten og uten tilstoppingen av målerøret som normalt kreves til dette formålet.

I anleggsteknikk gir dette maksimal fleksibilitet under planlegging av rør, selv på trange steder. En annen viktig innovasjon er magmeter som i tillegg er utstyrt med temperatur- og konduktivitetsmåling, noe som muliggjør enda mer omfattende prosess- og produktovervåkning.

Et ytterligere høydepunkt er Heartbeat Technology, en testfunksjon som er integrert i måleelektronikken. Denne teknologien omfatter flere alternativer for overvåkning av en enhets funksjonalitet eller visse prosessparametre, f.eks. for tidsnok deteksjon av oppbygging i rør eller verifisering av måleinstrumenter under drift. Dette forbedrer både effektiviteten og driftssikkerheten på industrianlegg og bidrar dermed til prosessoptimalisering.

Mirko Lehmanns mål for konsernets fremtid er tydelig: “Innovasjoner som disse, og flere med dem, vil ikke bare forsterke vårt markedslederskap i mengdemåling, men fortsette å utvide det på lang sikt.”

 

Fiskal-kalibrering crop

Korrekte målinger er lønnsomt

Målefeil på 0,3 prosent kan dette utgjøre et års tap på hele 1 milliard kroner

Hver dag strømmer enorme mengder olje og gass gjennom diverse produksjons- og salgskanaler. En måleusikkerhet på 0,3% er det maksimale som tillates per i dag ifølge Oljedirektoratets forskrift om fiskal kvantumsmåling av olje og gass. Dette kan virke ekstremt nøyaktig, men når det er store verdier i spill blir også konsekvensene ved tilsynelatende små avvik dyre.

les mer...
Phoenix Pia crop

Phoenix Contact rekrutterer internt til nyopprettet salgsrolle

Har tidligere jobbet med salg og kundeservice

Phoenix Contact AS har gleden av å ønske Pia Martinsen velkommen i en nyopprettet rolle som Sales Coordinator. Phoenix Contact er i vekst og vi ser behovet for en koordinerende rolle i salgsavdelingen. Stillingenskalbidra inn i teamet med salgsstøtte, og sørge for god flyt innad i avdelingen og eksternt mot kunder, samt bidra til økt kundetilfredshet.

les mer...
Danfoss optimalisere crop

Oppnå store energibesparelser

Kan også tilby grunnleggende opplæring

Det er mulig å oppnå høyere energibesparelser og få mest mulig ut av en frekvensomformere installasjon. Brukerne kan faktisk oppnå opp til 20 prosent årlig energibesparelse helt fra første oppstart med DrivePro® Start-up fra Danfoss

les mer...
Pepperl Siv-reduced crop

Ny ansettelse i Pepperl+Fuchs AS

Siv Dahl er nylig ansatt på ordrekontoret på Pepperl+Fuchs AS i Porsgrunn. Hun overtar jobben etter Kari Glenna som går av med pensjon etter hele 47 år i samme jobb og i samme firma. Det er en imponerende karriere for Kari som nå går mot slutten. Vi vet Kari har mange venner der ute som kommer til å savne henne

les mer...