EH_Swiss Technology Award crop 2

Viktigste sveitsiske prisen når det gjelder innovasjon og teknologi.

Endress+Hauser mottar Swiss Technology Award for Promass Q-mengdemåleren

Med Promass Q har Endress+Hauser vunnet Swiss Technology Award i Innovasjonslederkategorien. Den Coriolis-baserte mengdemåleren som er utviklet spesielt for bruksområder innenfor olje og gass og næringsmiddelindustrien, fikk svært positiv omtale for sin fremragende målenøyaktighet, selv under vanskelige driftsforhold.

Swiss Technology Award betraktes som den viktigste sveitsiske prisen når det gjelder innovasjon og teknologi. Av de 60 kandidatene var Endress+Hauser en av ni finalister som ble valgt ut til å presentere sitt produkt eller sin teknologiske innovasjon for hovedjuryen. Vinnerne ble kåret og hedret foran over 1000 gjester innenfor handel, vitenskap og myndigheter under Swiss Innovation Forum i Basel i Sveits.

"Med Promass Q har vi klart å kombinere det aller nyeste innenfor teknologi med innovativ design og overlegen kvalitet i ett og samme instrument. Vi er stolte over at våre anstrengelser er blitt belønnet med Swiss Technology Award," sier Martin Anklin, som er ansvarlig for utviklingen av Coriolis-instrumentene ved Endress+Hauser Flowtec i Reinach, gruppens kompetansesenter for mengdemålingsteknologi.

Kontinuerlig innovasjon

Den Sveits-baserte spesialisten på måle- og automasjonsteknologi verdsetter forskning og utvikling høyt. I 2016 utgjorde globale investeringer innenfor forskning og utvikling ved Endress+Hauser Group 7,8 prosent av omsetningen. Det konstant høye antallet patentsøknader på alle bruksområder innenfor måleteknologi illustrerer svært tydelig det familieeide selskapets konstante innovasjonskraft.

Promass Q – spesialisten for krevende bruksområder

Høy grad av målenøyaktighet er ekstremt viktig i en rekke industrielle bruksområder. I tidligere tider krevde imidlertid dette ideelle omgivelser med stabile prosessforhold og enfasede, homogene media. Med Promass Q garanterer Endress+Hauser uovertruffen presisjon under måling av massestrøm, volumstrøm og tetthet, selv under varierende prosessforhold.

Med Promass Q har Endress+Hauser funnet frem til en ny metode for nøyaktig måling av media i gassform. Den innovative multifrekvensteknologien (MFT) for Coriolis-mengdemålinger muliggjør en aktiv kompensering for målefeil som skyldes innblandet luft fanget i mediet, alt i sanntid. I tillegg gir integrerte diagnostikker og Heartbeat-teknologien mulighet til kontroll av sensorene, målerørene og måleelektronikken mens prosessen kjører.

Swiss Technology Award

Swiss Technology Award verdsetter innovative teknologiprosjekter hos bedrifter og universiteter. Prisen, som er blitt utdelt av arrangørene av Swiss Economic Forum siden 2007, gir anerkjennelse til teknologiske innovasjoner og utvikling som leverer et viktig bidrag til industri og samfunn.

Blant alle prosjektene som sendes inn, velger et tverrfaglig panel av eksperter ut ni finalister, tre i hver av kategoriene Oppfinnere, Nykommere og Innovasjonsledere. Prisene deles ut under Swiss Innovation Forum i Basel.

 

Tavle årsmæte crop

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det sertifiseringsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.