EH sikkerhet crop

Sikker tilgang til feltinstrumenter har høyeste prioritet for operatører

Endress+Hauser fastsetter sikkerhetsstandarder for Internett

IETF anbefaler SmartBlue CPace-protokollen for passordbeskyttet tilgang til instrumenter . Arbeidsgruppen for kryptografi innen IETF standardorganisasjonen (Internet Engineering Task Force) har valgt den Endress+Hauser-utviklede CPace-protokollen som anbefalt metode for bruk i Internett-standarder.

Etter å ha gjennomgått omfattende sikkerhetsanalyser kom CPace-protokollen ut som vinner av en konkurranse med bidrag fra utviklere fra flere velkjente selskaper.

Sikker tilgang til feltinstrumenter har høyeste prioritet for operatører i alle grener av prosessindustrien. Moderne anlegg inneholder hundrevis eller tusenvis av måle- og kontrollinstrumenter som oftere og oftere må være tilgjengelige eksternt. Disse feltinstrumenter må også installeres, kontrolleres eller vedlikeholdes regelmessig. Sikker passordbasert brukerautentisering spiller en særlig rolle i dag, særlig når enheter med digitalt grensesnitt er involvert. Sikker tilgang til feltinstrumenter har høyeste prioritet for operatører i alle grener av prosessindustrien. Moderne anlegg inneholder hundrevis eller tusenvis av måle- og kontrollinstrumenter som oftere og oftere må være tilgjengelige eksternt. Disse feltinstrumenter må også installeres, kontrolleres eller vedlikeholdes regelmessig. Sikker passordbasert brukerautentisering spiller en særlig rolle i dag, særlig når enheter med digitalt grensesnitt er involvert.

Sikkerhet med brukervennlige passordlengder

For å benytte Bluetooth-kommunikasjonsteknologi i industrimiljøer har sikkerhetseksperter hos Endress+Hauser identifisert et behov for ytterligere beskyttelse. Resultatet var utvikling av en løsning kalt CPace, som tilhører såkalte PAKE-metoder (passordautentisert nøkkelutveksling). CPace brukes blant annet med det tyske elektroniske ID-kortet som et middel for i høy grad å fjerne sammenhengen mellom kryptografisk sikkerhetsnivå og passordets lengde.

«Vi måtte lete internt for å finne en løsning for å etablere sikre tilkoblinger til instrumentene. Tidligere tilgjengelige metoder var uaktuelle fordi de gir et utilstrekkelig sikkerhetsnivå siden feltinstrumenter har begrenset behandlingsstrøm og lagringskapasitet. Passordkontroll ville betydd en påloggingsforsinkelse på minst to minutter,» forklarer dr. Bjørn Haase, prosjektleder i Endress+Hauser.

CPace gjør livet vanskelig for hackere

Sikkerheten i den PAKE-baserte løsningen med Bluetooth-teknologi fra Endress+Hauser ble tidligere verifiesrt i 2016 som en del av en analyse fra Fraunhofer-instituttet for anvendt og integrert sikkerhet (AISEC). Instituttet klassifiserte beskyttelsesnivået til Endress+Hausers sikkerhetslag, hvor kjernekomponenten anbefales brukt i Internett-miljøer, som «høy».

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...
Pepperl milliard crop

Milepæl for Pepperl+Fuchs

2022 ble året selskapet rundet 1 Milliard Euro i omsetning. Akkurat i tide til julaften kunne styret i Pepperl+Fuchs konsernet kunngjøre gode nyheter på egne vegne: For første gang i sin 77-årige historie overskred Pepperl+Fuchs terskelen på én milliard euro i globalt årlig salg akkurat denne dagen.

les mer...