EH_2020_digitalization (003) crop

Har vokst på alle virksomhetsområder, industrier og regioner

Endress+Hauser er på vei mot vekst

Endress+Hauser fortsetter på sin vei mot vekst. I 2019 økte konsernet sitt nettosalg med nesten 8 % til over 2,6 milliarder euro. Denne sveitsiske måle- og automasjonsteknologispesialisten skapte 400 nye jobber på verdensbasis. På slutten av året hadde selskapet over 14 300 ansatte.

Konsernet øker omsetning, ansettelser og fortjeneste i 2019. «Vi har vokst på alle virksomhetsområder, industrier og regioner», sa Matthias Altendorf, administrerende direktør i Endress+Hauser Group. Mye av drivkraften kom fra Asia. Europa, Amerika, Afrika og Midtøsten hadde positiv utvikling, men i et mye langsommere tempo. «Med gode produktinnovasjoner har vi satt en tydelig standard i industrien», understreket Matthias Altendorf.

I 2019 steg antall bestillinger raskere enn antall salg. “Endress+Hauser har startet 2020 med et betydelig høyere antall ufullførte bestillinger enn året før”, rapporterte økonomidirektør Luc Schultheiss. “Konsernet har klart å opprettholde avkastningen på salg på samme nivå som året før. Vi er fornøyde med vår fortjeneste før skatt”, sa økonomidirektøren.

Lavere forventninger for vekst i 2020

Endress+Hauser forventer en langsommere utvikling i 2020. Konsernet forventer en vekst i omsetning på ca. 5 % og har som mål å opprettholde lønnsomheten på et godt nivå. “Men mye er fortsatt usikkert”, understreket Luc Schultheiss.

Endress+Hauser vil legge frem den reviderte årsrapporten for 2019 i Basel i Sveits 12. mai 2020.

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...
Pepperl milliard crop

Milepæl for Pepperl+Fuchs

2022 ble året selskapet rundet 1 Milliard Euro i omsetning. Akkurat i tide til julaften kunne styret i Pepperl+Fuchs konsernet kunngjøre gode nyheter på egne vegne: For første gang i sin 77-årige historie overskred Pepperl+Fuchs terskelen på én milliard euro i globalt årlig salg akkurat denne dagen.

les mer...