EH_2020_digitalization (003) crop

Har vokst på alle virksomhetsområder, industrier og regioner

Endress+Hauser er på vei mot vekst

Endress+Hauser fortsetter på sin vei mot vekst. I 2019 økte konsernet sitt nettosalg med nesten 8 % til over 2,6 milliarder euro. Denne sveitsiske måle- og automasjonsteknologispesialisten skapte 400 nye jobber på verdensbasis. På slutten av året hadde selskapet over 14 300 ansatte.

Konsernet øker omsetning, ansettelser og fortjeneste i 2019. «Vi har vokst på alle virksomhetsområder, industrier og regioner», sa Matthias Altendorf, administrerende direktør i Endress+Hauser Group. Mye av drivkraften kom fra Asia. Europa, Amerika, Afrika og Midtøsten hadde positiv utvikling, men i et mye langsommere tempo. «Med gode produktinnovasjoner har vi satt en tydelig standard i industrien», understreket Matthias Altendorf.

I 2019 steg antall bestillinger raskere enn antall salg. “Endress+Hauser har startet 2020 med et betydelig høyere antall ufullførte bestillinger enn året før”, rapporterte økonomidirektør Luc Schultheiss. “Konsernet har klart å opprettholde avkastningen på salg på samme nivå som året før. Vi er fornøyde med vår fortjeneste før skatt”, sa økonomidirektøren.

Lavere forventninger for vekst i 2020

Endress+Hauser forventer en langsommere utvikling i 2020. Konsernet forventer en vekst i omsetning på ca. 5 % og har som mål å opprettholde lønnsomheten på et godt nivå. “Men mye er fortsatt usikkert”, understreket Luc Schultheiss.

Endress+Hauser vil legge frem den reviderte årsrapporten for 2019 i Basel i Sveits 12. mai 2020.

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.