itSMF SigMa crop

Signe-Marie ser frem til å ta i mot folk til workshops og på itSMF-konferansen

En viktig møteplass for AI og digital transformasjon

Vi er på full fart inn i en ny teknologisk revolusjon. Deet er ingen tvil om at kunstig intelligens er en disruptiv teknologi – som vi må forhode oss til. På itSMF-konferansen 6 vil over 30 internasjonale eksperter ta for seg både problematiske sider og de enorme mulighetene som oppstår i den digitale tidsalderen.

itSMF-konferansen holdes på Clarion Hotel Oslo Airport 7. og 8. mars 2024. Det er også en prekonferanse onsdag 6. mars, med workshops i blant annet i DevOps, bærekraft og sirkulærøkonomi, ChatGPT og kunstig intelligens samt transformasjonsledelse.

Av: Eirik Iveland

– Før handlet IT om stabil drift. Nå er teknologi blitt en del av kjernevirksomheten, og i en turbulent verden handler det om å kunne skape verdi raskt, sier konferansesjef Signe-Marie Hernes Bjerke.

– Dette krever nye måter å jobbe på, og endring i synet på ledelse. Målet med den 21. norske itSMF-konferansen er å skape en møteplass der norske virksomheter kan lære både av hverandre og av de beste i bransjen.

 

Vi må forholdes oss til den nye teknologiske revolusjonen

Konferansen tar også for seg AI-medaljens mørke bakside. Uautoriserte personer har skaffet seg adgang via ansiktsgjenkjenning ved hjelp av høyoppløselige bilder, og i fjor forårsaket et falskt AI-generert bilde av en eksplosjon nær Pentagon midlertidig kollaps i aksjemarkedet. Dácil Hernández, en av Sveriges mest innflytelsesrike AI-eksperter, tar for seg AI-etikk og sikkerhet. Hun sier at for å unngå uventede, mørke konsekvenser, må vi holde AI i sjakk med menneskelig visdom og innsikt.

Vi er inne i en teknologisk revolusjon, det er ingen tvil om at AI er en radikalt disruptiv teknologi. Federico Lozano, NHHs mest engasjerende foreleser, vil snakke om fremtiden med AI. Han peker på og at vi vil gjøre dumt i å ignorere AI. Men i stedet for å se det som en trussel, bør vi fokusere på en de store mulighetene teknologien til å sette oss i forbindelse med hverandre – digitalt og menneskelig.

Transformasjon, AI og psykologisk trygghet

På prekonferansen vil Lozano holde workshop i Design Thinking, der du kan begynne å åpne opp, og å føle psykologisk trygghet. Også Mariann Deila vil komme inn på psykologisk trygghet. I konferansens avslutningsforedrag gir hun noen nøkler til å stå trygt i oss selv, selv når det stormer omkring oss.

Forfatteren av suksessboka «Kunstig intelligens redder liv», Ishita Barua, vil fortelle hvordan AI gir legene nye superkrefter og hvordan og hvordan dette kan tas i bruk på en fornuftig og bærekraftig måte.

– Det handler ikke bare om å våkne opp og følge med, men å ta økende utfordringer rundt mental helse på alvor, påpeker Signe-Marie.

 

Teknologi for bærekraft

Elin Hauge, ekspert på AI og digitalisering spør i sitt foredrag om digitalt og bærekraftig er en selvmotsigelse. Hun gir en oversikt over noen av de miljømessige utfordringene knyttet til digitale teknologier, og konkrete forslag til hvordan ta mer bevisste valg for en bærekraftig framtid.

 

itSMF er en ideell organisasjon som arbeider for erfaringsdeling om det å skape gode IT-tjenester. Et viktig konferansemål er å vise norske virksomheter hvordan man lykkes med digital transformasjon.

– Med dagens endringstakt handler dette like mye om kultur som teknologi, og IT må bli en integrert del av virksomheten. Vårt mantra er at IT må skape verdi, både for virksomhet, kunde, samfunn og planet, sier en engasjert Signe-Marie.

 

Du finner foredrag fra tidligere konferanser samt mange interessante PodCasts tilgjengelig. Les mer på konferansens hjemmeside, eller meld deg på her: itSMF 2024 

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.