itSMF SigMa crop

Signe-Marie ser frem til å ta i mot folk til workshops og på itSMF-konferansen

En viktig møteplass for AI og digital transformasjon

Vi er på full fart inn i en ny teknologisk revolusjon. Deet er ingen tvil om at kunstig intelligens er en disruptiv teknologi – som vi må forhode oss til. På itSMF-konferansen 6 vil over 30 internasjonale eksperter ta for seg både problematiske sider og de enorme mulighetene som oppstår i den digitale tidsalderen.

itSMF-konferansen holdes på Clarion Hotel Oslo Airport 7. og 8. mars 2024. Det er også en prekonferanse onsdag 6. mars, med workshops i blant annet i DevOps, bærekraft og sirkulærøkonomi, ChatGPT og kunstig intelligens samt transformasjonsledelse.

Av: Eirik Iveland

– Før handlet IT om stabil drift. Nå er teknologi blitt en del av kjernevirksomheten, og i en turbulent verden handler det om å kunne skape verdi raskt, sier konferansesjef Signe-Marie Hernes Bjerke.

– Dette krever nye måter å jobbe på, og endring i synet på ledelse. Målet med den 21. norske itSMF-konferansen er å skape en møteplass der norske virksomheter kan lære både av hverandre og av de beste i bransjen.

 

Vi må forholdes oss til den nye teknologiske revolusjonen

Konferansen tar også for seg AI-medaljens mørke bakside. Uautoriserte personer har skaffet seg adgang via ansiktsgjenkjenning ved hjelp av høyoppløselige bilder, og i fjor forårsaket et falskt AI-generert bilde av en eksplosjon nær Pentagon midlertidig kollaps i aksjemarkedet. Dácil Hernández, en av Sveriges mest innflytelsesrike AI-eksperter, tar for seg AI-etikk og sikkerhet. Hun sier at for å unngå uventede, mørke konsekvenser, må vi holde AI i sjakk med menneskelig visdom og innsikt.

Vi er inne i en teknologisk revolusjon, det er ingen tvil om at AI er en radikalt disruptiv teknologi. Federico Lozano, NHHs mest engasjerende foreleser, vil snakke om fremtiden med AI. Han peker på og at vi vil gjøre dumt i å ignorere AI. Men i stedet for å se det som en trussel, bør vi fokusere på en de store mulighetene teknologien til å sette oss i forbindelse med hverandre – digitalt og menneskelig.

Transformasjon, AI og psykologisk trygghet

På prekonferansen vil Lozano holde workshop i Design Thinking, der du kan begynne å åpne opp, og å føle psykologisk trygghet. Også Mariann Deila vil komme inn på psykologisk trygghet. I konferansens avslutningsforedrag gir hun noen nøkler til å stå trygt i oss selv, selv når det stormer omkring oss.

Forfatteren av suksessboka «Kunstig intelligens redder liv», Ishita Barua, vil fortelle hvordan AI gir legene nye superkrefter og hvordan og hvordan dette kan tas i bruk på en fornuftig og bærekraftig måte.

– Det handler ikke bare om å våkne opp og følge med, men å ta økende utfordringer rundt mental helse på alvor, påpeker Signe-Marie.

 

Teknologi for bærekraft

Elin Hauge, ekspert på AI og digitalisering spør i sitt foredrag om digitalt og bærekraftig er en selvmotsigelse. Hun gir en oversikt over noen av de miljømessige utfordringene knyttet til digitale teknologier, og konkrete forslag til hvordan ta mer bevisste valg for en bærekraftig framtid.

 

itSMF er en ideell organisasjon som arbeider for erfaringsdeling om det å skape gode IT-tjenester. Et viktig konferansemål er å vise norske virksomheter hvordan man lykkes med digital transformasjon.

– Med dagens endringstakt handler dette like mye om kultur som teknologi, og IT må bli en integrert del av virksomheten. Vårt mantra er at IT må skape verdi, både for virksomhet, kunde, samfunn og planet, sier en engasjert Signe-Marie.

 

Du finner foredrag fra tidligere konferanser samt mange interessante PodCasts tilgjengelig. Les mer på konferansens hjemmeside, eller meld deg på her: itSMF 2024 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener. 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...