Eplan 8 Portal EN crop

Bussdata nå tilgjengelige for alle visningsstyper

En ny design for Eplan Electric P8

Mye har blitt sagt om Eplan Platform, versjon 2.8. Nå, noen få dager før lanseringen, er fokuset på Eplan Electric P8. Brukerne gleder seg til forbedringer innen konfigurasjon, bussdata og «round-trip engineering» med Siemens TIA Portal. Eplan Electric P8, den etablerte CAE-løsningen, overrasker videre med et helt nytt brukergrensesnitt og integrert brukerportal.
 

Et nytt grafisk brukergrensesnitt, forbedret ergonomi og makroteknologi kjennetegner den nye Eplan Platform, versjon 2.8. Men det er mer: En ny portal direkte integrert i programvareløsningen ønsker brukerne velkommen ved oppstarten. Den tilbyr omfattende informasjon og har tips og knep som gjør brukernes hverdagsarbeid enda lettere, for ikke å nevne nyheter og innovasjoner fra Eplans produktsortiment, veiledninger, detaljer om opplæringsmuligheter og mye mer.

Utvidet datautveksling med TIA-portalen
Videre viser enkeltsystemer som Eplan Electric P8 flere nye funksjoner. Det første trinnet omfatter forbedringer i toretningers- samhandlingen mellom Eplan og TIA Portal. I Nürnberg kan brukeren oppdage hvordan AutomationML-formatet enda mer effektivt støtter «round-trip engineering», som igjen optimaliserer konfigurasjonen av PLC-data.

I dialogboksen «Redigere rekkeklemme» vil brukerne snart kunne tilordne flere innrettbare tilleggsanordninger samtidig. Alle anordninger valgt i kontekstmenyen tilordnes så den avmerkede rekkeklemmen. Dette sparer tid.


Overføre konfigurasjonsprosjekter
Med et nytt menyelement kan brukerne nå overføre konfigurasjonsprosjekter - for eksempel dataene til en PLC-boks – til de korresponderende bussportalene, men må ikke lenger bruke tid på å legge inn data for hver enkelt portal. Slik oppdateres mulig eksisterende bussportinnlegginger. Hvis én enkelt bussportal tilordnes et annet konfigurasjonsprosjekt, kan denne verdien endres manuelt, slik at det tekniske arbeidet blir mer fleksibelt.

Bussdata nå tilgjengelige for alle visningsstyper
Eplan Electric P8-brukere kunne tidligere kun legge inn bussdata for enkeltlinjes nettverks/busskabelforbindelser. Nytt for brukerne i dialogvinduet for egenskaper er «Bussdata»-fanen for alle visningstyper. Denne lar bussdataene legges inn i skjemaene og vises uten at én enkeltlinjes visning spesifiseres. En annen praktisk fordel: bussdata slettes ikke lenger når visningstypen endres. Dette gir mer frihet i et prosjekt.

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...