Anybus CompactCom Common Ethernet crop

Fullstendig fleksibilitet for enhetsprodusenter

En Ethernet-maskinvare

Ny Ethernet-løsning fra HMS Industrial Networks, som forhandles av AD Eltronikk gjør det mulig for enhetsprodusenter for å laste ned den foretrukne industrielle Ethernet-protokollen for standardisert Ethernet-maskinvare fra HMS.

HMS Industrial Networks utgir nå «Anybus CompactCom for Common Ethernet» – En kommunikasjonsløsning som inkluderer en Ethernet-maskinvare som kan lastes med PROFINET, EtherCAT, EtherNet/IP eller Ethernet POWERLINK. Dette gir fullstendig fleksibilitet for enhetsprodusenter som enkelt kan laste ned den ønskede industrielle Ethernet-protokollen til en CompactCom-brikke, blokk eller modul før levering til kunden.

Leveres i tre forskjellige formfaktorer
Lansert som en del av Anybus CompactCom 40-serien, kommer den vanlige Ethernet-løsningen tilgjengelig i tre ulike formfaktorer, avhengig av ønskede nivå av integrasjon til vertsenheten: Brikke, blokk eller modul, all lastbare på samme standardisert måte.

«Ettersom det industrielle nettverksmarkedet beveger seg mot industriell Ethernet, blir CompactCom Common Ethernet-løsningen umiddelbart en nøkkelkomponent i vårt produkttilbud. Det gjør livet enklere for utstyrsprodusenter da de ikke behøver å lagerføre ferdigstilte CompactCom-produkter for ulike industrielle Ethernet-nettverk – I stedet kan de ganske enkelt laste ned nettverksprotokollen som tilsvarer kundeordre til vår standardisert Common Ethernet-maskinvare,» kommenterer Leif Malmberg, produktlinjesjef for innebygde produkter ved HMS.

«Siden modulen er bygd på utprøvd Anybus CompactCom-teknologi drevet av Anybus NP40-nettverksprosessoren vil kundene også få umiddelbar tilgang til hele CompactCom-familien innenfor ett implementeringsprosjekt. Dette betyr tilgang til alle feltbuss og industrielle Ethernet-nettverk ved å kun koble inn en annen Anybus-modul.»

Støtter IT-funksjoner
Common Ethernet-konseptet støtter IT-funksjoner som standard, noe som betyr at det kan brukes som en Ethernet TCP/IP-løsning hvis brukeren ønsker å utvikle tilkobling til et proprietært Ethernet-nettverk.

Firmware Manager inkludert
Ved å bruke den medfølgende Firmware Manager-programvaren kan brukere enkelt laste ned fastvare for sitt ønskede nettverk. Det er også mulig å bruke FTP eller programmets grensesnitt for å laste ned fastvare.

Anybus CompactCom 40-serien – For krevende bruksområder
Bygget på den prisbelønte NP40-nettverksprosessor fra HMS er Anybus CompactCom 40-serien designet for å møte kravene til høyytelse industrielle Ethernet-bruksområder, noe som derfor muliggjør rask kommunikasjon mellom vertsenheten og det valgte nettverket – 1500 biters prosessdata i hver retning. 40-serien kommer i brikke-, blokk- og modulformater, noe som gjør det mulig for kundene å velge riktig nivå av integrering uten behov for tilpasning.

Hva er Anybus CompactCom?
Anybus CompactCom er en serie med industrielle nettverksgrensesnitt som er integrert i en industriell enhet for å tilby tilkobling til forskjellige industrinettverk. CompactCom kommer i brikke-, blokk- eller modulformat, slik at brukeren kan velge integreringsgrad. Ved å implementere Anybus CompactCom kan utstyrsprodusenter oppnå en umiddelbar tilkobling til 20 industrielle nettverk ved å enkelt tilkoble det tilsvarende Anybus-produktet. Dette åpner nye forretningsmuligheter for utstyrsprodusenter og utvider deres marked betraktelig.
 
For ytterligere informasjon se www.ade.no

HMS Industrial Networks
HMS Industrial Networks er den ledende uavhengige leverandøren av prosjekter for industriell kommunikasjon inkludert ekstern administrasjon. HMS utvikler og produserer løsninger for tilkobling av automasjonsenheter og systemer til industrielle nettverk under merkevarene Netbiter, Anybus og IXXAT.

Utvikling og produksjon foregår ved hovedkvarteret i Halmstad, Sverige og i Weingarten, Tyskland. Salg og support håndteres lokalt av avdelingskontorer i Kina, Danmark, Frankrike, Tyskland, India, Italia, Japan, Storbritannia og USA. HMS sysselsetter over 350 personer og hadde en omsetning på 57 millioner EUR i 2013. HMS er notert på NASDAQ OMX i Stockholm.

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...