KUKA iiQoT crop

​Nettilkobling – så er det klart

En enkel og prisgunstig vei inn i industri 4.0

– iiQoT gir et teknologisk løft til små og mellomstore selskaper. KUKAs plattform iiQoT gir mindre virksomheter med en viss grad av automasjon samme muligheter som store industrikonsern. Via skyen får de full kontroll på hvor godt robotene arbeider, når de trenger service, om det oppstår flaskehalser i produksjonen og så videre. 

I likhet med KUKAs mer eksklusive plattform KUKA.DeviceConnector – som er tilpasset for større selskaper og de som ønsker å skape sine egne plattformer for overvåking – er iiQoT skybasert og gir fullstendig kontroll over alt utstyr. Den er imidlertid mer skjematisert og litt enklere. 

– Men utrolig praktisk og lett å bruke. Du får ferdige sider for hver robot, og deretter kan du bryte hver enkelt av dem ned til serienummeret og se akkurat hva de gjør, hvor mye energi de trekker, hvor mange av timene i døgnet de er i gang, og så videre.

En enkel måte for små og mellomstore selskaper å gå over til industri 4.0 på, ifølge Micael Amandusson.

Nettilkobling – så er det klart

Det er også overkommelig rent økonomisk. Til forskjell fra KUKA.DeviceConnector trenger ikke kunden å kjøpe programvaren. Grunnutførelsen av iiQoT kommer i stedet som et kostnadsfritt abonnement. 

– Men robotene må være koblet til nett, noe mange i og for seg allerede har ordnet. Ellers er det selvsagt en kostnad i seg selv.

Via skyen får brukerne deretter informasjon om hvordan robotene arbeider. Alle genererte data åpner for å effektivisere driften på en smart måte.

– La oss si at du oppdager at roboten bare arbeider seks av de åtte timene i skiftet, og at den deretter står stille resten av tiden. Da kunne du latt den jobbe litt langsommere og redusere både energiforbruk og slitasje. Eller at det kommer en varselmelding fra roboten, da kan du få denne rett til e-posten din!

Den skybaserte tilnærmingen betyr også at du kan overvåke systemet ditt for å optimere det uansett hvor du befinner deg i verden, rett fra telefonen eller datamaskinen din.

Bakgrunnen for at KUKA nå tilbyr grunnabonnementet gratis er en vilje til å gi alle som er det minste interessert, en mulighet til å teste. 

– Dette er noe det er best å undersøke på egen hånd for å oppleve. Når du er i gang, kommer du til å oppdage flere og flere muligheter, sier Micael Amandusson.

Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
Phoenix plug crop

Pluggforbindere for automatisert produksjon

Kan også velge fra et høyt antall individuelle merkinger

Den nye, krympebaserte ledning-til-kort-pluggforbinderserien Connexis for kabelkonfeksjoneringer fra Phoenix Contact optimaliserer automatisert produksjon og sørger slik for tempo og presisjon ved kretskortpluggforbindelsen.

les mer...